Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2012-08-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Danyel Couet
Originaltitel
Je connais mes classiques- 74 recettes revisitées & relookées par le Chef
Dimensioner
245 x 195 x 15 mm
Vikt
755 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113037516
Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist (kartonnage)

Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2012-08-13

Slutsåld

Allt bra vilar på en klassisk grund, menar stjärnkocken Danyel Couet. Därför presenterar han här en rad klassiker - efter att ha satt sin egen personliga prägel på varje rätt. Boeuf bourguignon, gravad lax, osso buco och gratinerad chèvre känner de flesta av oss till, och med Danyel Couets proffsiga touch blir rätterna lättare, fräschare och ännu godare.

Boken är uppdelad i varma och kalla förrätter, huvud- och mellanrätter och desserter och bakverk. På det viset kan man sätta ihop en hel trerättersmeny om man har tid och lust, eller bara välja ett recept som passar just då. Till de flesta recepten finns också tips på ett vin som passar till.

När Danyel Couet komponerar maträtter tar han gärna vara på smakerna från det traditionella köket och gör om dem i nyare och fräschare stil. Som svenskfransk har han lärt sig både det franska och svenska köket, vilket förstås inte hindrar att han tar in härliga influenser från hela världen. Att sinnena får vara med när han lagar mat är viktigt: dofter, färger och smaker skapar tillsammans en rik helhet.

Viktigt är också att det är roligt att laga mat och det tycker Danyel Couet fortfarande, efter många år som krögare. David Loftus, som fotograferar den engelske kocken Jamie Olivers mat, har tagit de läckra matbilderna. Danyels klassiker gavs först ut i Frankrike, där heter den Je connais mes classiques.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En riktigt bra kokbok, har just testat amerikanska...
    Karin Larsson, 5 juli 2013

    En riktigt bra kokbok, har just testat amerikanska hamburgare med tillhörande barbecuesås. Måttangivelser stämmer inte exakt, utan boken vänder sig mer till erfarna kockar med egen känsla för proportioner. Recepten som sådana är dock inspirerande för alla glada noviser vid spisen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Danyels klassiker : 74 älskade recept med...