Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2012-07-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hallmann, Susanne (foto)
Dimensioner
200 x 190 x 10 mm
Vikt
520 g
SAB
Qcaad
ISBN
9789113037523
Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest (inbunden)

Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-07-03
146
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Svampplockning är en mycket uppskattad och populär hobby bland oss nordbor. Varje svampsäsong lockas vi till skogen med näsan i marken och korgen dinglande på armen, antingen för att vi väljer att njuta av tystnaden i vår ensamhet eller som tillfälle till en familjeutflykt.

Men vad gör vi sedan med våra korgar fulla av svamp, när förra säsongens torkade svampar fortfarande trängs i glasburkar i skafferiet? Vi behöver råd och inspiration för att laga svamp, och här är boken som alla svampälskare längtar efter!

2001 gav Norstedts ut Svampkokboken av svamparnas mästare, Pelle Holmberg, tillsammans med sin fru Ingrid och deras goda vän och kock Dieter Endom. Boken blev en storsäljare och nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder omtagna av Susanne Hallman, fotografen till Lax, till vardag och lyx. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like! Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommer på köpet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Kerstin Palovaara, 2 april 2021

  Absolut bra för den som inte är van att laga till mat med svamp som innehåll. Tydlig, fina bilder och med svampar som är lätta att hitta. Inget krångligt.

 2. Bästa receptboken
  Martin Jansson, 19 oktober 2017

  Är du svampentusiast är denna kokbok ett måste. Tycker du om svamp ändå så berikar denna ditt kokboksbibliotek med 100%

 3. Inspirationskälla
  Sofia Rising, 16 oktober 2017

  Jag älskar denna boken. Från att bara ha smörstekt svampen jag plockat till att nu göra svampmjöl, ha den i mat och massa andra saker av den. Denna boken berikade min matlagning. Den är en enorm inspirationskälla!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna