Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Gawell, Charlotte (foto)
Dimensioner
275 x 195 x 20 mm
Vikt
800 g
SAB
Qcaak,641.663
ISBN
9789113037578
Lammkokboken - 100 recept till vardag och fest! (kartonnage)

Lammkokboken - 100 recept till vardag och fest!

(2 röster)
Kartonnage, Svenska, 2012-09-06

Slutsåld

En av Sveriges mest namnkunniga kockar delar med sig av sina bästa lammrecept. Rune Kalf-Hansen har skrivit en modern lammkokbok med mycket grönsaker och frukt, fräscha såser och spännande tillbehör. Traditionella rätter och nya recept alla präglade av ekologiskt tänkande.

Rune Kalf-Hansen beskriver inspirerande hur man kan använda hela lammet, såväl lammsadel, kotletter och filé som bog, tunnbringa och inälvor. Han ger förslag på goda kryddor som passar till lammkött och beskriver en magisk sensommardag när han för första gången i sitt liv grillade ett helt lamm. Det blev saftigt, mört och smakade underbart. Att lammkött är fantastiskt på alla sätt och att det går att variera i det oändliga, det visar Rune Kalf-Hansen i sina hundra lammrecept för vardag och fest.

Bland recepten finns gulasch på lamm och indisk lammcurry, men också klassiker som dillkött. Fotografen Charlotte Gawell har tagit underbara bilder från lammgården Molstaberg och Rune Kalf-Hansens eget kök. Hösten är lammsäsong och Lammkokboken är en blivande klassiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Kalf-Hansen

Bloggat om Lammkokboken - 100 recept till vardag och...