Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2011-12-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Desser, Hans (foto)
Dimensioner
258 x 182 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
641.56383,Qcabb
ISBN
9789113038056
Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa (inbunden)

Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa

(54 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-12-22

Slutsåld

Fräscht, naturligt och balanserat. LCHF behöver inte vara svårt och med lite eftertanke går det att skaffa sig en varierad kost. Frukosten kan vara svår för den som vill avstå kolhydrater - men det finns absolut sätt att äta rätt även på morgonen.

Allt fler vänder sig till LCHF-dieter för att må bra och gå ner i vikt. Klara Desser tillhör dem som förespråkar mer grönt och mindre kolhydrater, samtidigt som hon påpekar värdet av att hitta balansen i fettet vi får i oss: mättat, enkelomättat och fleromättat. Det kan låta komplicerat, men en bra mix mellan Omega-3 och Omega-6 bidrar till bättre hälsa och stärker immunförsvaret. Och den balansen går att nå med enkla medel: kött, fisk, skaldjur, smör, kokosfett, nötter, frön, oliver och avokado.

För mycket kolhydrater - framför allt snabba - skapar oreda i blodsockernivån, i vår hormonstatus och ökar fettinlagringen. Genom att minimera eller utesluta dem ökar vi fettförbränningen och minskar sockersuget.
Ersätt stabbig mjölmat med grönsaker och långsamma kolhydrater i form av baljväxter och rotfrukter. Samtidigt är det viktigt att tänka på att vi är olika - somliga mår bäst av att avstår nästan helt från grönsaker och tillföra mer fett i maten, andra mår bättre av det gröna och väljer kanske bort mjölkprodukter.

Boken är uppdelad i menyer för sex veckor med lättlagade luncher och middagar anpassade till de olika dagarna. Frukostar för alla typer av morgonhumör, enkla mellanmål och några välsmakande efterrätter gör både vardagen och dig lättare! Med rätt mat kan vi uppleva verklig hälsa!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härliga bilder att inspireras av med enkla recept att...
  Anna Carolina Nordén, 28 oktober 2013

  Härliga bilder att inspireras av med enkla recept att följa likväl vardag som till helgmat. En kokbok jag kommer att använda mycket framöver!

 2. Jättefin bok med bra recept. Har bara lagat en av...
  Sandra , 2 september 2013

  Jättefin bok med bra recept. Har bara lagat en av måltiderna hittills: fläskfilégryta med guacamole. Jag var skeptisk i början men oj så gott det var. Är på semester nu och äter bröd och pasta men när jag kommer hem igen ska jag följa boken bättre. Har även köpt Katrins LCHF bok och tänkte kombinera recepten.

 3. Jag har ännu inte lagat allt men det jag hunnit med...
  Lotta, 19 augusti 2013

  Jag har ännu inte lagat allt men det jag hunnit med har varit jättegott t.ex. lammgrytan. Skönt med menyer i starten tills man kommit in i metoden och får en egen känsla för vad man kan äta. Bra att ingredienserna är enkla att få tag i! Rekommenderar boken varmt!

 4. Utmärkt bok även om man alltid måste fundera på detta...
  Kjell Söderqvist, 13 juni 2013

  Utmärkt bok även om man alltid måste fundera på detta att behöva köpa allt detta som man inte har i sitt skafferi eller kyl/frys.

 5. Bra köp!
  Åsa , 2 februari 2013

  Använder den här kokboken varje vecka! Jag gillar att det finns så mycket grönt till maten och inte bara kött och grädde. Den indiska lammgrytan är fantastiskt god! (sid. 40)
  Finns även många bra alternativ till frukost och mellanmål som jag annars kan tycka är svårt att hitta på.
  Jag rekommenderar den här boken varmt!

 6. Bästa receptbok jag läst på länge!
  Mari1, 2 september 2012

  Bra fakta. Fina foton! Oemotståndliga recept! För att bara nämna ett exempel, receptet "Soppa med köttfärs och ostkräm", gick hem både hos mig och mina två barn (11 och 14 år) Mycket gott och lätt att tillaga! Rekommenderar boken varmt.

 7. För oss som älskar grönt!
  Birgitta Höglund, 2 september 2012

  Om du liksom jag uppskattar mycket vegetariska inslag i lågkolhydratkosten, kan jag verkligen rekommendera Näringsrik och Naturlig LCHF.
  Många tror att LCHF mest består av kött, smör och ägg, men Klara visar verkligen att det inte stämmer.
  Ät, njut och må gott!

Visa alla 7 recensioner