Ulla Hasselmarks fröbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Allt om trädgård
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2012-03-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hasselmark, Ulla (foto)
Dimensioner
250 x 200 x 20 mm
Vikt
780 g
SAB
635,Qe
ISBN
9789113038568

Ulla Hasselmarks fröbok

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-03-09

Slutsåld

Världen är full av frön; de samlas i drivor på trottoarerna, du ser dem flyga i vinden, guppa på vattnet. Ulla Hasselmarks Fröbok rymmer mängder av praktiska råd och tips för den som vill så själv.

"Jag vet inte hur många tusentals krukor jag stått lutad över i väntan på att den första lilla gröna tippen ska sticka upp. Jag har ingen aning om hur många växter jag dragit upp från frö, bara att det är många. Men jag vet hur roligt det är. Därför har jag skrivit den här boken med avsikten att locka dig till frösåddens magiska värld. Jag vågar påstå att du inte kommer att ångra dig."

Så skrev Ulla Hasselmark i förordet då denna bok gavs ut första gången år 2000. Den blev en succé, och många har efterfrågat en ny upplaga. Den nya, reviderade och uppdaterade utgåvan av Fröbok är en entusiastisk guide genom en underbar värld av fröer och blommor. Låt dig inspireras till egna försök. Det är enkelt och smittande roligt. Snart fyller du din trädgård med fantastiska växter, alla från egen sådd. Här finns möjligheter till färgrikedom och mångfald. Alla de vanliga växterna - men också de exotiska - kan du så själv. Till och med träd och buskar, och många av våra rumsväxter!

Lite såjord, några plastpottor och frön är egentligen allt som behövs för att ta första steget. Här får du skötselråd för de sköra plantorna. I början behöver de omvårdnad som en baby, nästan. Att samla frön är så roligt att det snabbt blir en svårartad last, och boken hjälper dig att bli skicklig i konsten att väcka ett frö ur vilan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ulla Hasselmarks fröbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig och härlig

  Lånade den först på biblioteket men kände att jag ville ha en egen för det är en bok man går tillbaka till gång på gång för att friska upp minnet.

 2. ovärdelig,,,,,
  Kerstin L, 8 oktober 2014

  En bok man inte kan vara utan om man vill lära sig allt om att så.
  Kan läsas från pärm till pärm, men också användas som uppslagsbok
  Rekommenderas varmt.

 3. En favorit...
  maria vristel, 14 juli 2014

  ....jag bläddra fram o tillbaka ofta i denna bok Hittar alltid något nytt En bok man kan bläddra i alla årstider Den borde alla ha som är intresserade av att samla fröer.

 4. Kommer att vara min fröbibel ett bra tag framöver....
  Ann J, 18 oktober 2013

  Kommer att vara min fröbibel ett bra tag framöver. Dock saknar jag en del beskrivningar som jag hade förväntat mig men kommer att komplettera med att ta del av Ullas blogg, ser fram emot detta.

 5. Den här boken är som en trädgårdsbibel som jag inte...
  Dagny Johansson, 19 juni 2013

  Den här boken är som en trädgårdsbibel som jag inte kan vara utan. Alla som är intresserade av att sätta fröer, specellt perenner måste ha den här för att lyckas. Utförliga beskrivningaroch mycket annat intressant att läsa.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Ulla Hasselmarks fröbok