Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2013-10-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Kerstin Gustafsson
Originaltitel
Where I'm calling from
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
660 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789113038605
Där jag ringer ifrån (inbunden)

Där jag ringer ifrån

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-10-29
230
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Raymond Carver sammanställde 1988 en novellsamling med titeln Där jag ringer ifrån. Han utgick ifrån trettio av sina tidigare böckers starkaste noveller och tillfogade sju nyskrivna texter. Kort därefter avled han i lungcancer, endast femtio år gammal.

Vid publiceringen skrev Philadelphia Inquirer att samlingen bevisade att Carver var en av vår alla tiders största prosaister och New York Times utsåg Där jag ringer ifrån till en av de bästa skönlitterära böcker som publicerats under de senaste tjugofem åren, och konstaterade att den redan kunde räknas bland den amerikanska prosans mästerverk. Ett värdigt testamente av novellens mästare.

I Carvers prosa finns inga vinnare och ingen överklass. I korta och kärnfulla nedslag skildras med unik exakthet människors vardag, alkoholism, arbetslöshet och isolering. Ständigt denna kamp och hårda överlevnad i en värld som sällan eller aldrig bjuder på en lättåtkomlig lycka. Det är just exaktheten som gjort Carvers prosa stilbildande runt om i världen, inte minst i Sverige där han ofta refereras till när man diskuterar den unga litteraturen.

Nu presenteras äntligen Där jag ringer ifrån i fullständig översättning av Kerstin Gustafsson och med ett nyskrivet förord av Stewe Claeson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Där jag ringer ifrån
  2. +
  3. Fåglarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fåglarna av Tarjei Vesaas (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Där jag ringer ifrån. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Konungen av novellen
    Mats Andersson, 2 maj 2014

    Träffsäkra och knivskarpa iakttagelser om människor i periferin i jakten på den Amerikanska drömmen.Det finns inga inledningar och heller inga sammanfattningar i dessa minimalistiska noveller.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Där jag ringer ifrån