Dagarna med Kerstin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
195 x 145 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Gcz Thorvall, Kerstin
ISBN
9789113038704

Dagarna med Kerstin

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-09-01

Slutsåld

Det här är en intervjubok med en oanständig och påfrestande kvinna som försökte vara författare som en hel karl. Som inte skrev som man borde utan som det var.

Många får fortfarande en flackande blick när hennes namn kommer på tal. Andra älskar henne, banbryterskan som satte den medelålders kvinnans sexliv på kartan, skandalförfattaren som gav manliga litteraturkritiker frossbrytningar och unga tjejer självförtroende. En hämningslös murbräcka som varit avgörande för den våg av självutlämnande verklighetsnära skrivande i såväl romaner som bloggar, som släppts lösa efter att hon själv fått ta första och hårdaste smällarna på sjuttiotalets barrikader.
Det handlar om Kerstin Thorvall, vem annars?

Hon skavde på sin tilldelade lagoma livsyta. Hon var inte nöjd, hon ville mer, hon var hungrig, opassande, träffsäker, hopplös, för mycket.
Tänk om någon ändå hade orkat intervjua Kerstin Thorvall, på riktigt, suttit ner i åratal med denna åldrade legend med alla divalaterna intakta, inklusive humorn och ångestattackerna, och bett henne tala om sitt liv och sitt författarskap. Innan hon nu dog.
Tänk om det faktiskt är så att någon orkade göra det. Och att det finns bilder av henne som hon älskade själv, tagna av en av hennes bästa vänner.
Den boken kommer nu.

Dagarna med Kerstin är ett unikt samarbete mellan journalisten och författaren Åsa Mattsson, fotografen Caroline Roosmark och Kerstin Thorvall själv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dagarna med Kerstin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En åldrad rebell
  Rosetta, 29 april 2014

  Keratin Thorvall, tecknare och författare, var en del av den militanta kvinnorörelsen på 70-talet. Hon stack ut, retade upp folk med sin frispråkighet, särskilt när det gäller den medelålders och äldre kvinnans sexualitet.Hon har också tilldelats Ivar Lo-priset för sina romaner om kvinnors villkor.
  I den här boken får vi möta en åldrad Kerstin i samtal med journalisten Åsa Mattson. Kerstin är fortfarande en som älskar livet. Hon dras till unga män, unga kvinnor beundrar henne och dras til... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Livet är en dröm : memoarer

  Alexandra Charles Gustrin, Åsa Mattsson

  Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra's på Strand Hotel vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket där kristallkronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första na...

 • Solitär

  Åsa Mattsson

  Och så levde de lyckliga i alla sina dagar... Men jag levde inte lycklig i alla mina dagar. Inte alls. Efter åtta års äktenskap i det gula huset med blommiga gardiner bor jag med min sexåriga dotter Febe i en liten etta med kokvrå inne i Stockholm...