Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2012-01-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
296 g
ISBN
9789113038742

Mama Dolly : Bilder av moderskap från jungfru Maria till Alien

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-01-17

Slutsåld

Få saker är lika laddade som moderskapet, och det är svårt att föreställa sig något som rymmer så mycket: symbioser och separationer, hopp och förtvivlan - det mest gudalika och mest kroppsliga i människan.

Detta är något som blir tydligt i Patricia Lorenzonis Mama Dolly, en blodig konfrontation med bilder av moderskap från hela världen: Det finns inget lagom när det kommer till mödrar, allt dras till sin spets.

Här samsas jungfru Maria med fåret Dolly, La Llorona med Alienfilmernas Ellen Ripley, Medea med Loretta Lynn - ett antal modersfigurer: lyckliga, tragiska eller parodiska. Vi får läsa om bortbytingar och aborter, fertilitetssymboler och -demoner, manliga mammor och danska spermabanker. Och mitt i denna kulturhistoriska betraktelse - som spänner över årtusenden och kontinenter - hittar vi även en djupt personlig berättelse om rädslan för och längtan efter barn.

För ingen av oss kommer undan, moderskapet når oss på djupet. I sin överväldigande närvaro eller lika överväldigande frånvaro. Alla har vi en relation till mödrar; om inte annat till vår egen..
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mama Dolly : Bilder av moderskap från jungfru Maria till Alien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok som blandar mycket av författarens egna...
    Åsa Eleonor Söderberg, 29 oktober 2013

    En bok som blandar mycket av författarens egna reflektioner över moderskap med litterära, filmiska och historiska kvinnor och mödrars tankar. Intressant men kanske något rörig!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mama Dolly : Bilder av moderskap från jun...