En simtur i sundet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Digitala klassiker
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2011-10-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
205 x 135 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc
ISBN
9789113039350
En simtur i sundet (häftad)

En simtur i sundet

Häftad Svenska, 2011-10-03
201
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
September -99, högtryck över Sydsverige. Den varma, vita stranden i Skanör är nästan folktom, vattnet lugnt, sikten fri. Uppe till höger står Öresundsbron färdig men inte tagen i bruk. En tuttifrutti av fritidsbåtar ligger ännu förtöjda på svaj i den grunda bukten. På himlen kretsar ett skolflygplan.

Ett par går i vattnet. Den skickliga simmerskan är Vera, flickvän till badkrukan Göran Sager-Larsson som påminns om att han är femton år äldre när han ser henne crawla mot horisonten.
Han gör här sitt tredje besök i Sigrid Combüchens romanvärld. Första gången var han 40-årig huvudperson i Värme (1980), därefter drygt 50-årig betraktare i Korta och långa kapitel (1992). Nu återkommer han som centralfigur i En simtur i sundet. Han har passerat 60 men känner sig mindre vis och tillbakablickande än då han var 40. Han känner sig mitt i livet. Kanske därför att sekelskiftet kräver mitt i livet-känsla. Kanske därför att mitten är den plats där man befinner sig när man tänker på, minns och associerar till allt från körlektioner, mahjongaftnar och poesiuppläsning i New York till dåligt föräldraskap, demonstrationer och röjning av landminor i Bosnien.

Böckerna om Göran Sager-Larsson kan kallas samtidsromaner. Eftersom de blivit en serie skriven över tjugo år, har både gestalten och sättet att skriva om honom påverkats av tidens gång - och av ?samtidens? gång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En simtur i sundet
  2. +
  3. Korta och långa kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korta och långa kapitel av Sigrid Combüchen (häftad).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigrid Combüchen