Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-10-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113039459
Världens ensammaste plats (e-bok)

Världens ensammaste plats E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2011-10-03

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Världens ensammaste plats är Staffan Malmbergs andra bok, lika dråplig och sorgsen som debuten Aj människa.

Det här är Ove: ensamstående, IQ 71, utseende 4/9, man, 26 år, renhållningsarbetare, årsinkomst 156 400 kronor, ordförråd 6 937, betydande karriärkontakter 0, tid sedan beröring: fem veckor och en dag.
Han har bestämt sig för att börja i en grupp. När han kommer dit sitter Ragna, Konrad och Inga-Lill där. Men ingen ledare syns till. Utan att någon riktigt vet hur det gick till så börjar de tala med varandra. Alla har sina skäl att vara där, har något att berätta. Det är lätt att känna sig som världens ensammaste människa.

Utanför gruppen träffar Ove regelbundet sin tvillingbror, Håkan. När de testades i skolan visade det sig att Håkan bara hade en IQ på 69, så han fick till skillnad från Ove börja i särskolan. Gränsen går vid 70. Håkan ser ut att ha det bra på sitt gruppboende, verkar inte så ensam.

I gruppen lär Ove känna den arga lärarinnan Ragna, den arbetslöse Konrad som aldrig kan bestämma sig och pensionären Inga-Lill som tycker att det är trevligt när någon har bakat. Men var håller egentligen ledaren hus? Och är det början på slutet när Ove plötsligt blir fiktiv på fyrans buss? Är det hans kropp som obduceras i prologen eller är det någon av de andra gruppdeltagarnas? (För inte är det väl samtidens hjärta som skrumpnat och dött?)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Malmberg

  • Gardet

    Staffan Malmberg

    Johannes står en dag vid ett övergångsställe mitt i Stockholm. I barnvagnen ligger hans dotter i tillståndet mellan sömn och gråt. När motorcykeln som väntat på grönt accelererar i ett tordönsmuller som väcker dottern brister något inom Johannes. ...