Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2013-01-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
235 x 155 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
Lz Fallai, Margò
ISBN
9789113039541
Margò Fallai - Modedrottningen (kartonnage)

Margò Fallai - Modedrottningen

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2013-01-11

Slutsåld

Med osviklig näsa för kommande trender importerade Margò Fallai elegant modelyx till Sverige och Boutique Margot när den allmänna klädkoden löd träskor och något från Arbetarboden. Här får vi stifta bekantskap med en av Sveriges skarpaste affärs­hjärnor, eller som någon sagt: "Man tror att hon är gjord av spunnet socker tills man ska göra affärer med henne."

Margò Fallai berättar här tillsammans med modeskribenten och författaren Karina Ericsson Wärn ocensurerat om allt. Hur skuldkänslan gentemot föräldrarna kom att lägga grunden till ett extremt framgångsrikt modeimperium, kompanjonskapet med Yves Saint Laurent, sena nattklubbsnätter i Paris med 70-talets glamorösa jetsetfolk, behovet att vara oberoende (både vad gäller män och pengar), om de makalösa åren i Beverly Hills och det framgångsrika samarbetet med Gianni Versace i New York. Och om mötet med den italienska maffian ...

Margò Fallai är en mytomspunnen boutiquedrottning vars liv är som gjort för filmduken. Här finns allt: skönhet, jetsetliv, mode och åter mode, förmögenhet, spännande möten, fastighetsaffärer och investeringar i konst samt en extremt rationell hållning i alla lägen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Margò Fallai - Modedrottningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Såg fram emot boken men tyvärr tyvärr ... en dåligt...
  Titti, 8 november 2013

  Såg fram emot boken men tyvärr tyvärr ... en dåligt skiven bok med en hel del språkliga fel och det kändes som om man stressat fram boken. Tycker inte man kom Margò in på djupet och det kändes som om mycket har utlämnats och det var stora hopp mellan årtalen. Riktigt synd då det hade kunnat bli så bra då hon är en fascinerande kvinna.

 2. Mycket trevlig och lättläst. Intressant att få veta en...
  Pitasa, 14 maj 2013

  Mycket trevlig och lättläst. Intressant att få veta en persons väg till framgång.
  Man får bekräftat att idogt studerande och arbete ger framgång.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Modebibeln : den svenska

  Karina Ericsson Wärn

  Ann-Sofie Back, Rodhi Heintz, Gunilla Pontén, Kerstin Lokrantz, Lovisa Burfitt, Gul & Blå, Cheap Monday, Filippa K, Martin Bergström, Patrik Söderstam, Anna Holtblad, Nakkna, Diana Orving, Anna-Sara Dåvik, Sandra Backlund, Mette Prawitz, HM, Puss ...

 • Vi hade fel

  Carl Johan De Geer, Karina Ericsson Wärn

  År 1967 begav sig en grupp svenska konstnärer och formgivare till Paris för att dokumentera de stora modehusen, som de var övertygade om inte skulle finnas kvar året efter. Vi hade fel är en fotobok i storformat.

Bloggat om Margò Fallai - Modedrottningen