Horn (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2012-01-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Gabriel Setterborg
Originaltitel
Horns
Dimensioner
175 x 110 x 25 mm
Vikt
230 g
SAB
Hce
ISBN
9789113039671
Horn (pocket)

Horn

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-01-17

Slutsåld

I Joe Hills tredje bok vaknar huvudpersonen Ig Perrish med en brutal baksmälla och en djävulsk gåva som gör att han får folk att säga vad de egentligen tycker och tänker. Denna övernaturliga förmåga leder honom på spåren mot flickvännens mördare.

Ignatius "Ig" Perrish vaknar upp en morgon med en fruktansvärd baksmälla. Vad han gjort kvällen innan minns han inte riktigt. Vill han heller inte minnas. Det senaste året har han levt i en skärseld av saknad och sorg efter att hans älskade Merrin hittats våldtagen och mördad. Ig är den som figurerat som huvudmisstänkt i mordutredningen, men har släppts i brist på bevis.
Omgivningen i det lilla samhället Gideon i New Hampshire har emellertid redan dömt honom. När han ser sig själv i spegeln den där morgonen dagen efter tror han att hans omtöcknade sinne spelar honom ett spratt, att han ser i syne: i pannan har två horn börjat växa fram. Förskräckt tar han sig ut i vardagsrummet där han möter sin flickvän. Hon tar ingen notis om hornen, men börjar uppföra sig underligt, säga saker hon normalt inte gör - alldeles för uppriktigt. Och på samma sätt uppträder nu alla som Ig "stöter på" med sina horn. De säger sitt hjärtas mening - och den avslöjar ofta de mest överraskande fula och smärtsamma saker. Denna djävulska gåva att få folk att förvandlas till sanningssägare matchar hornen, kan man säga. Man förstår snart vartåt berättelsen leder - mot den slutliga uppgörelsen mellan Ig och det monster som är flickvännens mördare. En kamp där utgången är mycket oviss.

Horn är en psykologisk spänningsroman - eller övernaturlig thriller om man så vill - om att vara ung och förälskad, för att inte säga förhäxad, men också om det oberäkneliga våld eller den brutala uppriktighet som kan rymmas i en människa - likt en demon som hållits fjättrad men som till slut slipper loss.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Horn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 13 mars 2013

  Det här är Joe Hills tredje bok. Hans första roman hette "En hjärtformad ask" och utkom 2007. Den gav jag 4,5 i betyg.

  Hans andra bok var en novellsamling ,"Vålnader", och utkom 2008. Den gav jag 3,5 i betyg. (Jag är ju inte så jätteförtjust i noveller).

  Joe Hills tredje bok ,"Horn", kom ut 2011, och den ger jag 4,5 i betyg. (Ni vet väl förresten att Joe Hill är son till min absoluta favoritförfattare: Stephen King!)

  Jag tyckte att "Horn" var mycket, mycket bra. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Horn