Nej, det är en snöklump / Battle / Sex (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Digitala klassiker
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2011-11-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
500 g
SAB
Hc(s)
ISBN
9789113040042
Nej, det är en snöklump / Battle / Sex (häftad)

Nej, det är en snöklump / Battle / Sex

Häftad Svenska, 2011-11-23
211
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sara Villius kritikerrosade debutbok, Nej, det är en snöklump (2002), handlar om en outsider, en flicka som är lite på kant med hela tillvaron. Hon pepprar sitt språk med attityd, men det finns något väldigt sorgligt bakom både huvudpersonens attityd och berättelse. Boken utspelar sig under en bilfärd till Öland. Men här finns också korta tillbakablickar om akademikerföräldrarna, pojkvännerna, hångel och ensamhet. Den enkla stilen är skenbart naiv med en absurd och ironisk humor.

Battle (2003) är en textsamling om flickor, tonårstjejer och unga kvinnor som på ytan är bedrägligt tuffa och erfarna, men som under den ytan döljer en ilska och sorg, men framför allt en väldig utsatthet.
Boken skildrar den stora längtan efter att bli sedd, om spelet mellan det ensamma jaget och gruppen och om vad man kan berätta och vad som inte låter sig berättas.

Sara Villius bok Sex (2008) är en fantasi, en dröm, en flykt. Det handlar om hur man kan använda fantasin som tröst. Och om att vilja vara någon annan än man är. Att få vara barn, som någon vill ta hand om, och samtidigt bli åtrådd och älskad. Om tillståndet där man kan få vara både och. Om att längta efter en pappa, eller en annan man (främst en i ballongskjorta). Om att ta hand om ett barn och vara ett barn. Att blanda ihop allting och sudda ut alla gränser. Att inte känna att man hör hemma någonstans, men alltid längta hem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nej, det är en snöklump / Battle / Sex
  2. +
  3. Paradis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradis av Sara Villius (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Villius