Ett stulet liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2012-05-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
A stolen life
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Lz Dugard, Jaycee
ISBN
9789113040608

Ett stulet liv

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-05-21

Slutsåld

Kidnappad som elvaåring, hållen i fångenskap i arton år. Jaycee Dugards ungdom stals. Hennes berättelse är den om närmast oförståelig ondska, skildrad med närhet och uppriktighet.

Jaycee Dugard kidnappades på väg till skolbussen i juni 1991, inom synhåll från hemmet i South Lake Tahoe i Kalifornien. Bortförandet skedde mitt framför ögonen på hennes styvfar som förtvivlat försökte cykla ifatt bilen av grå sedanmodell som Jaycee tvingats in i.
Detta var den mardrömslika inledningen på ett försvinnande och en gåta som skulle som skulle förbli olöst i 18 år. I augusti 2009 klev Jaycee Dugard och hennes döttrar tillsammans med en man vid namn Phillip Craig Garrido in på kontoret hos en övervakare i Kalifornien. Deras underliga beteende väckte misstankar, som så småningom ledde fram till det ofattbara avslöjandet: att det var den sedan 18 år försvunna Jaycee Dugard som dykt upp på kontoret. Det visade sig att Jaycee bodde med sina barn i skjul och tält i en inhägnad del av Garridos bakgård.
Den snart 60-årige Phillip Craig Garrido och hans några år yngre fru, Nancy, från Antioch i Kalifornien anhölls, misstänkta för kidnappningen och en rad andra brott. Den 28 april 2011 erkände makarna Garrido brotten och dömdes till 431(!) års respektive 36 års fängelse.

Jaycee Dugards egen historia, som hon skriver själv, liknar en sorts ond, modern folksaga - det fasansfulla är dock att den är alldeles sann. Förläggaren för boken i USA, Kerri Kolen, säger: Jaycee Dugard har inte bara en synnerligen viktig historia att berätta utan hon skriver också med en uppriktighet och närhet som, när jag läser hennes berättelse, får mig att känna som om jag befinner mig i samma rum som hon.

Boken har legat etta på både den engelska och den amerikanska bestsellerlistan och sålts till ett tjugotal länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett stulet liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jaycee Dugard var frihetsberövad i 18 år
    Kristina Simar, 2 oktober 2012

    Jag minns när nyheterna tog upp denna hemska händelse om Jaycees kidnappning. Att läsa boken var en jobbig upplevelse. Det går inte att föreställa sig hur denna stackars flicka lidit i hela arton år. Att en frihetsberövning är fruktansvärt kan jag förstå. Men hur var hennes känslor och den rädsla hon måste känt att svårt att själv känna. Hur orkade hon? Att bli våldtagen gång på gång från elva årsålder och föda sitt första barn som bara fjorton år. Jag måste erkänna att jag mådde dåligt av at... Läs hela recensionen

  2. Ett stulet liv
    //lia, 29 maj 2012

    Boken handlar om Jaycee Dugard som kidnappas och hålls i fångenskap under 18 år. Det är en fruktansvärd historia om hur hon inte tillåts vara en liten flicka längre utan måste uthärda någon annans våld. Människan anpassar sig snabbt, det skildrar hon bra i sin bok. Hon blir en annan människa än den hon var och fast att hon växer upp under hemska förhållanden så föder hon två barn och hon blir en bra mamma till sina små döttrar. Jaycee skriver boken på ett väldigt sakligt vis, hon skildrar hem... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ett stulet liv