Det grönskande växthuset : från krokus till tomat (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2012-03-09
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Palmstierna, Inger (foto) / Palmstierna, Markel (foto)
Dimensioner
235 x 195 x 20 mm
Vikt
780 g
SAB
Qe,635
ISBN
9789113040691
Det grönskande växthuset : från krokus till tomat (kartonnage)

Det grönskande växthuset : från krokus till tomat

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2012-03-09

Slutsåld

Lättskött, frodigt, roligt - krångla inte till det i onödan, är Inger Palmstiernas paroll. Det grönskande växthuset hjälper till att göra den egna växthus­odlingen till ett rent nöje. Inger Palmstierna är en auktoritet på området med stora kunskaper om allt som växer.

Med smittande entusiasm beskriver Inger Palmstierna, van trädgårdsskribent och hortonom, hur man lyckas med sina odlingar. Om växthuset som platsen där drömmar förverkligas och där lusten att odla frodas. Hon säger: ?Växthuset ger möjligheter men ställer inte krav?.

Det grönskande växthuset är en lättillgänglig bok med många vackra bilder och praktiska bildserier. Stor vikt läggs på hur man förgror, skolar om plantor och planterar ut, odlar och vinterförvarar växter samt skördar grönsaker och örter. Men växthuset presenteras även som lusthus och en plats som kan inredas och användas året om.

Boken inleds med en översikt hur växthuset kan planeras och användas. Därefter följer bokens huvudavsnitt som till största delen tar upp alla växter man kan odla i sitt växthus och hur man gör. Avslutningsvis kommer ett avsnitt med baskunskaper om vad man ska tänka på när man köper, lägger grunden till och inreder sitt växthus. Ett antal växtlistor och ett schema över förkultivering ingår också.
Boken gavs ut första gången 2007.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det grönskande växthuset : från krokus till tomat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra om växthusodling

  Mycket bra bok som gett mej inspiration. Även fina bilder som illustrerar beskrivningarna på odlingstipsen.
  En bok somjag tidigare saknat !

 2. Jättefin bok
  Tomas, 10 april 2014

  Går genom allt man behöver veta om växthus. Val av placering, hustyp, hur man odlar från frö till skörd. Väl värd sitt pris!

 3. Lättläst med fina bilder. Boken innehåller allt man...
  Anna Maria Nilsson, 7 maj 2013

  Lättläst med fina bilder. Boken innehåller allt man behöver veta när man skall köpa och odla i växthuset. Man får många goda råd och bra att ha som uppslagsbok.

 4. Härlig bok! Fina bilder och bra texter. Jag blir sugen...
  Ninni, 18 april 2013

  Härlig bok! Fina bilder och bra texter. Jag blir sugen på att odla och övervintra växter. Vårt växthus är helt nytt så det här blir spännande.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Det grönskande växthuset : från krokus ti...