Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2012-03-09
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wallin, Torsten (foto)
Dimensioner
265 x 195 x 20 mm
Vikt
900 g
SAB
Qe,635
ISBN
9789113040714
Sol eller skugga : Torrt, fuktigt, blåsigt eller skyddat läge (kartonnage)

Sol eller skugga : Torrt, fuktigt, blåsigt eller skyddat läge

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage, Svenska, 2012-03-09
132
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Alla har väl ?omöjliga? ställen i sin trädgård där det antingen är för mörkt, för torrt eller fullt av trädrötter. Torsten Wallin, erfaren landskapsarkitekt, kan konsten att övervinna svårigheterna och förmedlar i boken de nödvändiga kunskaperna för att lyckas.

Boken Sol eller skugga är ett nytt och spännande koncept som kombinerar miljötänkande med vackra, personligt utformade trädgårdar.

Med ett förändrat klimat med längre torrperioder och extrema regn har det blivit än viktigare att platsens naturliga förutsättningar är utgångspunkten när man anlägger en trädgård. Här presenteras allt från den nybyggda villan på en bergstomt med en tomt på utfylld sprängsten till en gammal trädgård i tallskog. De olika exemplen beskrivs grundligt så att också oerfarna trädgårds­ägare kan skapa sin önsketrädgård. Här hittar även ägare av redan etablerade trädgårdar olika sätt att förnya och förbättra omöjliga ställen. Dessutom professionell vägledning för hur man gör en funktionsskiss för tomten och väljer material och växter för en hållbar miljö.
Växterna redovisas inte enbart efter hur de tål sol eller skugga, utan även hur mark- och klimatförhållanden påverkar dem. Varje trädgårdstyp presenteras med en planritning, en illustrerad sektion, samt en växtlista.

Boken gavs ut första gången 2010.

"En utmärkt bok om vad som trivs var. Kort och gott en bok som hör hemma hos var trädgårdsentusiast. Betyg 6 av 6 möjliga." Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sol eller skugga : Torrt, fuktigt, blåsigt eller skyddat läge
  2. +
  3. Vildvin & honungsros : klätterväxter för gröna rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildvin & honungsros : klätterväxter för gröna rum av Sanna Töringe (inbunden).

Köp båda 2 för 276

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sol eller skugga : Torrt, fuktigt, blåsigt eller skyddat läge. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket inspirerande bok skriven av en författare...
    Barbro Magnusson, 29 maj 2013

    En mycket inspirerande bok skriven av en författare som har förmågan att förmedla sin kunskap och sitt yrkeskunnande på ett trevligt och lättsamt sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torsten Wallin

Bloggat om Sol eller skugga : Torrt, fuktigt, blåsig...