En makalös historia : Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2015-09-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
623 g
SAB
Lz De la Gardie, Magnus Gabriel
ISBN
9789113040837
En makalös historia : Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall (inbunden)

En makalös historia : Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-09
208
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Magnus Gabriel De la Gardie är en av vårt lands mest kända aristokrater från 1600-talet. Hans liv utspelade sig då Sverige stod på höjden som stormakt i Europa. Han var aristokratins mest lysande stjärna och representerade en typ av aristokrati som Sverige inte skådat tidigare.

Historien om Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall utspelar sig under loppet av tre monarker och speglar ett aristokratiskt tidevarv utan motstycke. Som statsman, godsägare, mecenat och en kulturens furste levde han länge ett glimrande liv som aldrig tycktes vilja klinga av. Få personer i vår historia är så skandalomsusad som Magnus Gabriel De la Gardie.

Den här populärhistoriskt inriktade boken ger inblickar i hans liv med fokus på tiden från 1640-talet fram till hans död 1686. Samtidigt ges kulturella inblickar i 1600-talets förändrade svenska samhälle där De la Gardie framstår som en aristokrat av europeiskt snitt och i krig och fred försökte leva som en kung men slutade som en fallen jätte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En makalös historia : Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall
 2. +
 3. Breven som inte kom fram : Karl XII:s soldater i Norge 1716-1718

De som köpt den här boken har ofta också köpt Breven som inte kom fram : Karl XII:s soldater ... av Peter Ullgren (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En makalös historia : Magnus Gabriel De la Gardies uppgång och fall. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande bok från Sveriges storhetstid
  Staffan Quensel, 4 april 2017

  Ullgrens bok är lärorik och underhållande. En nyttig repetition av Sveriges historia under dess storhets- och de la Gardies livs-tid 1622-1686. Det är en fantastisk berättelse om aristokraten och godsherren. Berättelserna om det som lade grunden till Sveriges kulturella skatter: konst, böcker antikviteter, slott och spelet och intrigerna bland hov och adel är mycket fascinerande.

 2. Bra och intressant bok
  Håkan Kindstedt, 4 januari 2016

  En bra bok om en de största personerna under denna period. Läsningen förnöjer och förhöjer julstämningen, måsten för den som vill läsa något intressant och spännande.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om En makalös historia : Magnus Gabriel De l...