Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2012-04-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originaltitel
Freddie Mercury. The definitive biography
Dimensioner
230 x 155 x 30 mm
Vikt
750 g
SAB
Ijz Mercury, Freddie,782.42166092
ISBN
9789113040882
Freddie Mercury : den definitiva biografin (kartonnage)

Freddie Mercury : den definitiva biografin

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2012-04-26

Slutsåld

Det här är tveklöst den definitiva biografin över Freddie Mercury. Lesley-Ann Jones är en hyllad brittisk rockjournalist och författare som varit med på många turnéer med Queen. Hon har under arbetet med boken haft tillgång till bandmedlemmarna och Freddies närmaste vänner - från barndomen till det bittra slutet. Så här 20 år efter hans död är det lättare för många att lätta på förlåten och berätta. Och minnas. Och sakna.

Resultatet av författarens gedigna arbete är ett fullödigt porträtt av en av rockens mest älskade och komplexa personer. Vi får följa Mercury från uppväxten på Zanzibar (han hade persiska rötter), de tidiga skolåren i Indien, till London och bildandet av Queen, den legendariska spelningen på Live Aid-galan 1985, hans omtalade promiskuitet - med både kvinnor och män - och de sista eländiga åren som aids-sjuk. Han avled 1991.

Mercury skrev några av bandets mest kända låtar, till exempel ?Bohemian Rhapsody?, ?We Are the Champions? och ?Crazy Little Thing Called Love?. Det var till stor del tack vare Mercury som Queen blev ett av världens mest populära band under 1970-, 1980- och 1990-talen. Han hade en alldeles speciell scennärvaro och ett gripande sätt att få publiken att sjunga med. Och hade en röst som kunde nå väldigt höga oktaver och toner som de flesta bara kunde nå i falsett. He will rock you!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Freddie Mercury : den definitiva biografin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Dåligt språk men sprängfull med fakta
    Josefina Price, 7 augusti 2014

    Upplevde som så ofta i biografier att språket är påvert och för mig uteblir njutningen. Innehållet är naturligtvis spännande men jobbig att läsa.

  2. Bra men bitvis mycket rörig. Mycket olika namn att...
    Gefr, 5 augusti 2013

    Bra men bitvis mycket rörig. Mycket olika namn att hålla reda på. Fick gå tillbaka några sidor flera gånger för att jag tappat bort mig. Fick inget "flyt" i läsandet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lesley-Ann Jones