När skönheten kom till Bro (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Maria Wern (del 13)
Antal sidor
8
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2012-03-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789113041087
När skönheten kom till Bro (cd-bok)

När skönheten kom till Bro

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2012-03-23

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har brutalt blivit mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft.

Ledare för teatern är Botel, en osteologistuderande som blivit helt besatt av Malvas skönhet och av dubbelgravens gåta. För att avsluta sin D-uppsats måste han lösa mysteriet med vilka de var. Kvinnan ligger på den förnämsta platsen. De är fattigt klädda, men har båda blivit begravda som furstar. Spåren leder till Roskilde och sedan vidare till ett hemligt militärt arkiv på Gotland.

Maria Wern blir uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig. Han berättar att hans hustru Blenda ligger i koma på ett vårdhem, sen hon för ett år sedan blivit påkörd av ett rattfyllo. Ingen har sett Malva sen onsdagen då hon hälsade på sin mor på Katarinagården.
Botel blir anklagad för att ha med Malvas försvinnande att göra. Den enda han egentligen känner på Gotland är moster Hedvig, men hon har fullt upp med sin politiska karriär. Tre nornor har spunnit trådarna i hans livsväv: mamma Gullan, moster Jullan och Hedvig.

Maria Wern går på personalfest och blir blixtförälskad i en brandman. Han spelar med i ruinen och kallar sig Gregorius, en gråbroder som lovat att leva i kyskhet och fattigdom. Vet han något om vad som hänt Malva? Ingen har sett flickan på en vecka och hennes pappa har anmält henne försvunnen. Samtidigt hittas en kvinna död på en stenig strand. Det kan vara en olycka, men flera personer tjänar på hennes död.

När skönheten kom till Bro är den trettonde boken i Anna Janssons populära serie om Maria Wern, som den här gången får sätta mycket på spel för att lösa Malvas gåta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När skönheten kom till Bro. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tillbaka till Gotland
    Pia, 16 maj 2012

    Intrigen i "När skönheten kommer till byn" är spännande och det är bra driv i texten. Språket flyter och karaktärerna är intressanta. Det är dock lite många karaktärer och det är stundtals lite rörigt att hålla reda på vem som är vem. Men det är definitivt karaktärerna som gör boken läsvärd.

    Jag tycker att boken börjar bra. Den är spännande, lättläst och en perfekt bok att ta med sig ut i solen. Tyvärr så drar upplösningen ner betyget. Den tilltalar mig dock inte alls. Den känns inte... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Jansson