Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
1Q84 (del 1)
Antal sidor
451
Utgivningsdatum
2012-03-16
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Vibeke Emond
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce,895.635
ISBN
9789113041261
1Q84 : första boken (pocket)

1Q84 : första boken

(54 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2012-03-16
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kan vi verkligen säga att världen existerar så som vi uppfattar den? Hur är världen egentligen skapad? Hur samverkar det som nu existerar med det förflutna? Och hur påverkar nuet framtiden? Haruki Murakamis största litterära satsning någonsin utmanar vår uppfattning om sanning och tid - och vad som egentligen kan rymmas i en berättelse.

Aomame åker på motorvägen i en taxi. Hon har bråttom men fastnar i trafiken. Eftersom hon är försenad till ett viktigt och hemligt arbetsmöte får hon ett märkligt förslag av chauffören: att ta en trappa som leder ner från motorvägsbron. Hon tackar ja och kort därefter börjar hon känna sig frånkopplad världen utanför. I ett slag är hela hennes tillvaro förändrad och hon står snart inför grundaren av en religiös sekt.

Tengo är en ung man som vill uppfylla sin dröm om att bli författare. En vän till honom, som knappast är en särskilt begåvad författare, börjar allt mer att styra hans liv när hon bestämmer sig för att ställa upp i en litterär tävling. Till Tengo påstår hon att den bygger på egna erfarenheter, ändå tycks ingenting stämma. Plötsligt är det som om någon drar undan mattan för det han alltid tagit för givet är sanning.

På olika sätt möts Aomame och Tengo och de börjar sakta närma sig varandra. Det är som om de vore beroende av varandra. Men frågan är om det är möjligt för dem att någonsin mötas i den verkliga världen som de tror sig leva i. Kanske är det kärlek, eller så är det något som är mycket mer komplicerat än så.

Det här är första delen i trilogin 1Q84.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 1Q84 : första boken
 2. +
 3. Norwegian wood

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norwegian wood av Haruki Murakami (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av 1Q84 : första boken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda bok

  Vilken annorlunda handling . Två historier som först inte verkar ha något ihop .en ju längre in i boken man kommer närmar sig historierna i varandra. Vacker språk, nästan parsparant, flyktig och len.
  Utspelar sig i Tokyo men det är inget man tänker på, känslan är inte asiatisk utan mystisk och modern.
  Jag kommer läsa fortsättningen men även andra böcker av författaren.

 2. En skum berättelse om parallella världar,...
  Niclas, 27 maj 2013

  En skum berättelse om parallella världar, författarskap och magiska företeelser i 80-talets Tokyo. Boken lyfter aldrig riktigt utan fastnar ofta i väldigt noggranna beskrivningar som blir långrandiga, men den innehåller trots detta en del spänning.

 3. Unikt läsäventyr
  ML, 28 oktober 2012

  Murakamis böcker är helt unika. Han skriver med ett språk som är så säkert och vackert att man som läsare känner sig både trygg och imponerad. Stämningen i böckerna är alltid en särskild och berättelserna är detaljerade och intelligenta. 1Q84 är ett läsäventyr i tre delar, värt att upplevas!

 4. 1Q84
  Bokälskaren, 24 augusti 2012

  Aomame är en kvinna som jag inbillar mig är i 30-årsåldern. Hon lever ett mycket återhållsamt liv; arbetar som tränare på kampsportsklubben, äter hälsosamt och shoppar inte nämnvärt. Ibland går hon dock ut på någon bar och raggar upp en man.

  Tengo arbetar tre dagar i veckan som matematiklärare på en universitetsförberedande skola. En dag får han via sin förläggare läsa ett helt fantastiskt manus, dock med ett uselt språk. Förläggaren ber Tego att bearbeta språket, med sikte att vinna... Läs hela recensionen

 5. Surrealism och vardag i genialisk kombination
  LB, 16 juli 2012

  Två människors livsöden. Aomame, som hela sitt liv varit udda på varje sätt man kan tänka sig. Tengo, vars högsta önskan i livet är att skriva en bok. Märkliga händelser gör att de kommer närmare och närmare varandra, ovetandes.

  I boken finns allt från lönnmördare, två månar på himlen, ett nytt folkslag och religiösa myter, till alldeles för många oväntade sammanträffanden i vardagslivet. Denna trilogi måste läsas, ingen recension kommer någonsin att komma nära beskrivningen av den ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Haruki Murakami