Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-08-22
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113041384
Outsider (e-bok)

Outsider E-bok

(4 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-08-22

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
DET ÄR ÅREN EFTER PALMEMORDET. Högerextremister demonstrerar på 30 november, Café Opera är det fränaste stället i landet och Ny demokrati kommer in i riksdagen. En tid när Sverige förlorar något av sin oskuld.

Tio år har förflutit sedan Johan Kraft berättade om sin uppväxt i Underdog. I Outsider plockar en mognare, medelålders Johan upp tråden igen och skildrar slutet av åttio- och början av nittiotalet genom sin familj, sina vänner och sig själv.

Mamma Bodil gör nu karriär på en marknadsavdelning, medan syster Monika hankar sig fram på illa betalda servitrisjobb för att få livet med dottern Nathalie att gå ihop. Johan pluggar i Lund och bor på korridor ihop med en brokig skara: Traktor med pressen på sig att ta över familjegården, KL med sina affärer, grubblaren Annika och Sofia som ska hitta en passande man.

Mest av allt är Johan tillsammans med Helena, som bor med tre vänner i en ståtlig artonhundratalsvåning där de ordnar grandiosa middagar. Hon är snart på väg ut ur studentlivet, drömmer om karriär, att köpa hus, bilda familj.

Men är Johan verkligen redo för den sortens liv?

Torbjörn Flygts Outsider tar vid där Underdog slutade. Den hyllades för sin varma ton, sitt fantastiska språk och sin skarpa tidsskildring som vävdes samman med iakttagelser av vår egen tid. Underdog belönades med Augustpriset 2001.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Flygt