Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2013-03-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
720 g
SAB
D
ISBN
9789113041483
Medvetandets gåta : om hjärnan, själen och konsten att kila runt hörnet (inbunden)

Medvetandets gåta : om hjärnan, själen och konsten att kila runt hörnet

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-03-08

Slutsåld

Tycker du att frågan om hur hjärnan fungerar, vad själen och medvetandet egentligen är och vad som kan tänkas hända efter döden är de allra största och mest intressanta mysterierna i hela vårt stjärnbeströdda universum?

Då kan Medvetandets gåta bli en av de viktigaste böckerna du läser, oavsett om du är religiös fundamentalist, hårdnackad naturalist eller en lagom vilsen och nyfiken människa mitt i livet precis som de flesta av oss.

Vetenskapsförfattaren och arkeologen Jonathan Lindström tar med oss på ett hisnande forsknings­äventyr. Han diskuterar maskhjärnor och schimpansritualer, berättar om istidsjägarnas begravningar och medeltidsbiskoparnas själsföreställningar. Han kastar sig över den moderna hjärnforskningen och kosmologins yttersta frågor, förklarar och visar att det som räknas som vetenskapens svåraste ämnesområden faktiskt är begripliga för vem som helst.

Vad är nära-döden-upplevelser? Varför tror människor på själsresor? Vad betyder det om universum är oändligt? Försvinner jag för alltid när jag dör?

Boken kommer att ruska om din invanda uppfattning om den verklighet och vardag du tar för självklar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Medvetandets gåta : om hjärnan, själen och konsten att kila runt hörnet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättespännande!
  Fina Fia, 23 september 2014

  Otroligt spännande äventyrsfärd in i hjärnans minsta vrår. Lärde mig mycket nytt och fick många nya funderingar - vidgade mitt tänkande, helt enkelt. Mycket av innehållet tvingade ut mig i nya tankebanor, och därför tog det tid att läsa boken, och jag behövde vara hyfsat pigg i skallen för att hänga med. Avancerad hjärngympa. Men det var det väl värt för alla häftiga tankar, funderingar, insikter och nya frågor som boken gav mig!
  Boken kräver en del av sin läsare, det är bra om du redan l... Läs hela recensionen

 2. Mycket spännande ämne som lockade till läsning men...
  Hans Strand, 25 september 2013

  Mycket spännande ämne som lockade till läsning men tyvärr levde boken inte upp till mina förväntningar. Den innehöll för mycket detaljer där de intressanta synteserna och sammanfattningarna var svåra att hitta. Det blev därför mycket letande och bläddrande. Ca 200 sidor hade nog varit mer lagom än bokens närmare 400. Gillade inte heller de många dialogerna, dvs återgivna samtal med andra forskare. Säkert en god och pedagogisk tanke bakom, men jag upplevde dem bara som pratiga (och påfrestande... Läs hela recensionen

 3. Rolig, faktaspäckad och flödigt berättad, som ett...
  Kristina Keyzer , 7 maj 2013

  Rolig, faktaspäckad och flödigt berättad, som ett samtal. Jag får direkt lust att berätta vidare vad jag just har lärt mig. Smart och kul, helt enkelt.

 4. Naturalisten Lindström befolkar universum med levande...
  Gunnar Odhner, 22 april 2013

  Naturalisten Lindström befolkar universum med levande kopior av sig själv (och Elvis) utan att ha skymten av bevis. På liknande sätt är hans bok uppbyggd i övrigt. Han är en mästare på det vetenskapliga tricket framför andra: att dra växlar på framtiden.
  "Även om mycket av allt detta skulle visa sig vara fel har vi alla fall visat att en vetenskaplig, matematisk beskrivning av medvetandet tycks vara fullt möjlig och dessutom sedan länge är påbörjad. Det betyder att vi i princip har samma... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Medvetandets gåta : om hjärnan, själen oc...