Springfloden (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Rönning Stilton (del 1)
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2012-08-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
130 x 130 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789113041711
Springfloden (cd-bok)

Springfloden

(3 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok, Svenska, 2012-08-10

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet. Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.

2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.

Cilla och Rolf Börjlind är de hyllade författarna bakom Graven och Morden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Springfloden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Paret Börjlind är ju välkända manusförfattare till ett...
    Peter Nykvist, 30 maj 2013

    Paret Börjlind är ju välkända manusförfattare till ett antal TV-serier och filmer, bl.a. Beck-filmerna. Detta är dock deras debut i bokform. Springfloden är den första i en planerad serie om Olivia Rönning, polishögskolestuderande och Tom Stilton, en fd kriminalkommissarie. Olivia får i uppdrag att titta igenom ett gammalt coldcase-fall från 1987 på Nordkoster där ett ohyggligt mord aldrig blev uppklarat. Hon söker efter den som handlade fallet då, Tom Stilton men han är som uppslukad av jord... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna