Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2012-04-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
190 x 125 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789113041872
Undantagen (inbunden)

Undantagen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-04-10

Slutsåld

En man säger: ?Jag ska bära ansvaret genom resten av mitt liv?. En annan känner att han vet saker som ingen annan vet - en insikt som tynger ner honom i ett krampaktigt ursinne. Han har väl lika stor rätt som någon annan att köra på motorvägen?

Det som ser ut som en lek blir blodigt allvar. En kvinna undrar hur man gör för att inte gå sönder när den andre kliver in i rummet och säger att det inte längre fungerar. Eller hur man själv ska göra för att bryta upp.

Varifrån kommer ilskan? Det är en fråga som går genom flera av berättelserna i Mats Kolmisoppis nya bok. Det är en aldrig insmickrande bok. Det är en bok om flera existenser som känner sig förfördelade, förbisedda och övergivna. Undantagen. De är arga och uppgivna, men kanske har de fått syn på något som andra missat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undantagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En prosasamling om ilska
    Kristina Simar, 24 juli 2012

    Jag har aldrig läst den här sortens novellsamling eller prosasamling som författaren vill kalla den och den var inte lätt att recensera. Alla noveller hade ett dystert tonfall, det är ilska rakt igenom och det finns ingen som helst ljusning som avslutar novellerna. Allt är och förblir smutsigt och oestetiskt. Visst boken är mycket välskriven och det känns som om författaren skrivit varje ord med stor eftertanke. Hans karaktärer tänker alldeles för mycket på det som händer runt omkring dem, me... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Kolmisoppi

  • Finnjävlar

    Zac O'Yeah, Susanna Alakoski, Mats Kolmisoppi, Ivar Andersen, Seluah Alsaati

    I Finnjävlar berättar ett femtontal sverigefinnar om klass och klassresor, diskriminering och motstånd. Om stolthet, skam och kampen för självkänsla. Det handlar om mammor och pappor som dött i förtid. Om lärare som skrattar åt ditt uttal. Om käns...