Röde orm : en berättelse från okristen tid (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Antal sidor
15
Inläsare
Stephan Karlsén
Utgivningsdatum
2012-03-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
135 x 127 x 28 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc/LC,839.78
ISBN
9789113043098
Röde orm : en berättelse från okristen tid (cd-bok)

Röde orm : en berättelse från okristen tid

(5 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2012-03-07
254
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med en stor portion humor och en berättarglädje som knappast har något motstycke i den svenska litteraturen är Röde Orm en av våra få verkligt levande klassiker som har fängslat generationer av läsare.

Orms äventyr börjar när han som yngling av en slump hamnar på ett vikingaskepp. Hans fortsatta öden berättas i dråpliga episoder om hans tid som galärslav och livvakt hos kalifens visir Almansur i Hispanien, om julgillet hos danernas kung Harald Blåtand, om engelske kung Ethelreds silver och utfärden österut efter bulgarguldet. Hans resor kantas av möten med judiska silversmeder, irländska munkar, isländska skalder, vilda patzinaker och med sig har han ständige följeslagaren Toke.

Röde Orm har kallats en sällsynt lyckad förening av fornnordisk och österländsk saga och utspelar sig kring år 1000, när vikingarna härjade längs Europas kuster och i de ryska flodsystemen, men också tog intryck av de folk och kulturer de mötte.

Boken utkom ursprungligen i två delar, Sjöfarare i västerled (1941) och Hemma och i österled (1945). Boken blev en försäljningssuccé i Sverige från första stund och första delen gavs redan under Andra världskriget ut i våra grannländer såväl som i Tyskland och USA, och har totalt översatts till ett tjugotal språk.

Denna utgåva inleds av ett nyskrivet förord av Erik Andersson, författare till bland annat romanen Den larmande hopens dal och uppmärksammad översättare till Tolkiens Ringarnas herre och Joyces Odysses.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Röde orm : en berättelse från okristen tid
 2. +
 3. Den vite ryttaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vite ryttaren av Bernard Cornwell (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röde orm : en berättelse från okristen tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En favorit bok
  Pia, 16 maj 2012

  "Röde Orm" tillhör en av mina favoritböcker och ny har den kommit ut i en ny utgåva.

  Jag älskar Frans G. Bengtssons sätt att skriva. Det är språket och det lite putslustiga som gör hela boken enligt min mening. Jag fnissar för mig själv flera gånger.

  Intrigen blir på så sätt lite sekundär för min del men även det håller måttet. Första delen, "Sjöfarare i Västerled", är mycket händelserik. Även om det är en ganska romantiserad bild av vikingar så är det spännande att följa med Orm och Toke på deras äventyr.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Röde orm : en berättelse från okristen tid