Konsten att fotografera fåglar och andra djur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2013-06-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Östling, Brutus (foto)
Dimensioner
230 x 260 x 20 mm
Vikt
1680 g
SAB
Pnaf,778.9
ISBN
9789113043289
Konsten att fotografera fåglar och andra djur (inbunden)

Konsten att fotografera fåglar och andra djur

(88 röster)  |  Läs 33 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-06-03

Slutsåld

Brutus Östling är en svensk fågelfotograf i världsklass. Hans bilder har tillfört naturfotografin något helt nytt. Med åtta storsäljande fotoböcker bakom sig delar han nu generöst med sig av sina erfarenheter, ger värdefulla tips och handfasta råd.

Konsten att fotografera fåglar och andra djur är den kompletta handboken för alla som vill utveckla sitt fotograferande. Här hittar du allt du behöver veta för att förbättra dina bilder maximalt och kunna sälja dem till tidskrifter och magasin. Boken är en genväg till kunskaper det annars skulle ta dig många år att inhämta. Oavsett om du fotograferar fåglar och djur på den egna tomten, i skogen eller reser till andra världsdelar för att fotografera exotiska arter så vill du alltid få så bra bilder som möjligt.

Boken ger råd om allt: hur du skaffar dig just den utrustning som bäst passar dina behov, hur du får skarpa bilder även i svåra situationer, av till exempel fåglar i flykt, hur du komponerar effektivt och undviker att missa just de där bilderna du helst av allt vill ha.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 33 recensioner av Konsten att fotografera fåglar och andra djur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt bra
  maringer, 12 april 2016

  Underbara och annorlunda fågelfotografier, varje bild har exponeringsinformation, text som är lärorik och tydlig! Bästa boken fågelfotografer och även alla andra!

 2. Fantastiska bilder
  Anders, 15 februari 2016

  Bra bilder, intressant text men lite tveksam layout. En del bilder kommer inte till sin rätt på grund av att de delas av bunten.

 3. Östling är en mästare!
  Ola Sköld, 1 oktober 2015

  Han är inte bara en fantastisk fotograf, han är en mycket underhållande berättare!
  Verkligen glad att jag köpte denna bok! :-)

 4. En bra och illustrativ fågelbok
  Jarl Ingmar Jönsson, 23 september 2015

  Bra skriven med ett fantastiskt bildurval och med ett pedagogiskt upplägg. Väl värd att rekommendera till både vana och nya fågelfotografer.

 5. Rekommenderas!
  EvaGH, 21 september 2015

  "Konsten att fotografera fåglar och andra djur" är en mycket inspirerande och användbar bok med vackra bilder och konstruktiva tips utan att tekniken tar överhanden.

 6. Konsten att fotografera fåglar och andra djur!
  Ingvar, 26 maj 2015

  Stor trevlig bok med många fantastiska bilder. Utförliga råd om hur du själv skall kunna ta lika fantastiska bilder. Prisvärd! Rekommenderas!

 7. Jäkligt roligt att äga denna bok..
  John Gunnar Dahlin, 2 oktober 2014

  Ett stort tack till Brutus Östling som så ohämmat delat med sig av sitt kunnande ihop med en hel massa sköna bilder. Bilder som verkligen är en inspirationskälla. Och för mig en lyckträff som ofta sett en del av dessa bilder i min egen sökare, men inte lyckats få till det. Boken ger helt klart en inblick och förståelse för vilka krav man behöver ställa på sin utrustning, och sig själv.
  Utrustningens kostnad är säkert ett frustrerande hinder för många annars talangfulla fotografer. Boken k... Läs hela recensionen

 8. En bok, som ger mycket inspiration och massor med...
  U Hansson, 3 januari 2014

  En bok, som ger mycket inspiration och massor med handfasta tips om hur man skall hantera kamera och annan utrustning. Ovanlig i sitt slag.

 9. Suverän bok med massor av användbara tips. De fina...
  Elnis, 27 november 2013

  Suverän bok med massor av användbara tips.
  De fina bilderna ger en massa inspiration till att ge sig ut i skog och mark med kameran.

 10. Intressant läsning och många bra tips på...
  Thomol, 15 november 2013

  Intressant läsning och många bra tips på tillvägagångssätt vid fotografering av djur och inställning av kamera även om jag själv kanske inte är så intresserad av den mer konstnärliga biten av naturfoto.
  Bra skrivet och lättläst varvat med fina bilder.

 11. Den innehåller fantastiska bilder av fåglar och andra...
  Jan Åke Lennart Wiklund, 24 oktober 2013

  Den innehåller fantastiska bilder av fåglar och andra djur. Brutus delar med sig av sin kunskap och ger många bra tips om hur man får bra fågelbilder.

 12. Otroligt vacker bok med fantastiska foton och bra...
  Sara, 23 september 2013

  Otroligt vacker bok med fantastiska foton och bra tips! Han är inte rädd för att dela med sig av sina knep och skriver på ett väldigt trevligt och tydligt sätt. Rekommenderas varmt!

 13. Brutus skriver väldigt bra om hur han "gör" bilderna i...
  Mikael Arinder, 12 september 2013

  Brutus skriver väldigt bra om hur han "gör" bilderna i kameran, hur han komponerar och får till dem, hur han tänker när han väljer slutartid och bländare. Han är som en målare som skapar bilderna i nuet.
  De djupa tekniska bitarna är mer styvmoderligt behandlade i boken. Brutus är nog inget teknikfreak som pluggar kameramanualen innan han somnar.

  Bildbehandlingsdelen är välskriven och bra med pedagogiska skärmdumpar.

  Jag hade däremot velat läsa lite om hur man filmar få... Läs hela recensionen

 14. Fantastiska, otroliga bilder som inspirerar och många...
  Birgitta Henricsson, 6 augusti 2013

  Fantastiska, otroliga bilder som inspirerar och många tips och råd som kan användas av både proffs och amatörer. Kan verkligen rekommenderas

 15. Så här långt vill jag påstå att det är den hittills...
  Lars Holm, 28 juli 2013

  Så här långt vill jag påstå att det är den hittills bästa fotobok för den intresserade hobbyfotografen jag någonsin läst. Jag håller ibland grundkurser i foto. Kommer hädanefter rekommendera alla mina kursdeltagare köpa och läsa boken samt ha den som uppslagsverk för att på bästa sätt komma vidare och mycket långt med sitt fotograferande.
  Sammanfattningsvis, en fantastisk lärobok med fantastiska och inspirerande bilder.

 16. Jag har hållit på med naturfoto länge och köpt många...
  Ulf Eklund, 24 juli 2013

  Jag har hållit på med naturfoto länge och köpt många fotoböcker, både dåliga och bra, men ingen så omfattande som denna. Jag fick massor av tips som jag direkt kunde ha nytta av. Brutus Östling har verkligen lagt ner ett enormt arbete. Han skriver att han har lärt sig genom trial and error och att lyssna på mer erfarna fotografer, samma metod som jag själv har nyttjat. Det är ju en jätte bra metod, men denna bok gör att man spar enormt med tid och slipper en massa misstag. Den klart bästa bok jag har läst när det gäller naturfotografering!

 17. Fantastisk och mycket inspirerande bok. Brutus...
  Ove Källström, 20 juli 2013

  Fantastisk och mycket inspirerande bok. Brutus beskriver på ett inspirerande och enkelt sätt hur han jobbar praktiskt. Man blir helt enkelt sugen på att dra ut i skog och mark med kameran.

 18. Makalös bok där författaren Brutus Östling bjuder på...
  Kaj Lindblad, 15 juli 2013

  Makalös bok där författaren Brutus Östling bjuder på mängder av tips och idéer som inspirerat och förbättrat mitt sätt att fotografera. Klart prisvärd bok!

 19. Mycket fint skriven med info och relaterat till olika...
  Sten Ahrén, 12 juli 2013

  Mycket fint skriven med info och relaterat till olika fototillfällen från hela världen. Det finns många bra tips för alla fotografer både nya och erfarna. Dessutom trevlig att läsa och titta på fina bilder.

 20. Grymt inspirerande, det är kul att få se vad en...
  Jens S, 12 juli 2013

  Grymt inspirerande, det är kul att få se vad en mästare tycker och tänker om fotografering! Trevlig bok som kommer bläddras i ofta.

 21. Fullkomligt lysande bok med massor av användbara tips....
  Jonas Emmertz, 4 juli 2013

  Fullkomligt lysande bok med massor av användbara tips. Brutus text och foton inspirerar mig att tänka på nya sätt inför mitt eget fågelfotograferande. Att även kunna ta del av hans inställningar på varje foto gör att jag kan få idéer från hans resultat och bra riktlinjer för egna övningar.

  Helt rätt bok för målgruppen, och för alla andra tror jag det går lika bra att bara njuta av bilderna.

 22. Den ultimata handboken vare sig du är amatör eller...
  Pia 71, 4 juli 2013

  Den ultimata handboken vare sig du är amatör eller proffs!
  Inspirerande och lätt att förstå. Brutus har inte utelämnat någonting värt att veta!

 23. Fantastisk bok med underbara bilder och lärorika tips...
  Björn Haraldsson, 1 juli 2013

  Fantastisk bok med underbara bilder och lärorika tips för min fotografering. Jag kan verkligen rekommendera denna bok oavsett om du är fotograf eller ej.

 24. Bästa fackboken jag läst. Kombinerar fina bilder och...
  Martin Johansson, 1 juli 2013

  Bästa fackboken jag läst. Kombinerar fina bilder och teknik på ett suveränt pedagpgiskt sätt. Jag sträckläste boken, kunde inte sluta, för att sedan gå tillbaka till olika avsnitt om det är ngt jag villfördjupa mig i.

 25. Mycket bra bok och lärorik bok som både nybörjare samt...
  Magnus, 26 juni 2013

  Mycket bra bok och lärorik bok som både nybörjare samt erfaren fotograf har nytta och glädje utav. Bilderna är fantastiska!

 26. Fantastiska och roliga bilder! Enkelt och...
  Åsa, 22 juni 2013

  Fantastiska och roliga bilder! Enkelt och lättförståeligt skrivet, enl sambon som fick den i present och är foto och fågelintresserad.

 27. En fantastiskt vacker bok med underbara bilder,...
  Brorsan 36, 22 juni 2013

  En fantastiskt vacker bok med underbara bilder, strålande fin design och layout. Boken är väldigt generös med bilder, det finns flera hundra, och oerhört många bra tips. Roligt att få en inblick i hur bilder i världsklass kommer till, och hur fotografen tänker och resonerar. Rekommenderas varmt till alla! Om man inte fotar själv uppskattar man nog boken för att den är så oerhört vacker.

 28. Har givit den i studentpresent till en fotointresserad...

  Har givit den i studentpresent till en fotointresserad yngling och han gillar den skarpt. Mycket granna bilder som Brutus alltid levererar.

 29. Innehåller mycket matnyttigt för den något insatta...
  Claes, 18 juni 2013

  Innehåller mycket matnyttigt för den något insatta fotografen. Tråkig layout såväl avseende val av bild som typografi. Något märkligt av en förläggare.

 30. Sveriges absolut bästa fågel/naturfotograf har nu även...
  Magnus Pettersson, 17 juni 2013

  Sveriges absolut bästa fågel/naturfotograf har nu även gjort en bok med tips och förklaringar till hur man blir en bättre fotograf. Enkla förklaringar och bra tips!

 31. En mycket bra fotolärobok. Krånglig teknik förklaras...
  Leif Pettersson, 17 juni 2013

  En mycket bra fotolärobok. Krånglig teknik förklaras bra med ett mycket enkelt och lättfattligt språk. Fantastiska bilder att titta på och inspireras av mellan doserna av fototeknik

 32. Mycket vackra foton. En hel del mycket bra tips om hur...
  Kent Qvist, 17 juni 2013

  Mycket vackra foton. En hel del mycket bra tips om hur man fotar olika djur. Jag kan verkligen rekommendera den om du gillar att fota djur.

 33. En fin bok för den fotointresserade. Innehåller fina...
  Margareta, 11 juni 2013

  En fin bok för den fotointresserade. Innehåller fina bilder med massor av tips, hur man ska lyckas med sitt eget fotograferande. Boken är dock lite otymplig att handskas med, kunde ha gjorts med en ringpärm istället. Då kunde man smidigare handskas med den om man ville ha med den ut, i naturen.

Visa alla 33 recensioner

Bloggat om Konsten att fotografera fåglar och andra ...