Illustrerad bibel : återberättad och förklarad (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2012-10-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Margareta Brogren, Anders Brogren
Dimensioner
313 x 260 x 35 mm
Vikt
2620 g
SAB
Cb
ISBN
9789113043364
Illustrerad bibel : återberättad och förklarad (inbunden)

Illustrerad bibel : återberättad och förklarad

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-10-05

Slutsåld

Bibeln är världens mest kända bok. Själva ordet biblos betyder just bok, på grekiska. Illustrerad bibel är ett praktverk, som gjort för att väcka de fantastiska berättelserna och karaktärerna till liv för en bredare publik.

Den har kallats Böckernas bok. Tillkommen under en tidsrymd på mer än tusen år och med undantag för Koranen har inget annat litterärt verk haft ett sådant inflytande över människans historia och ett så långvarigt grepp om vår fantasi. Bibelns sidor rymmer poesi, myter, historia, lovsånger till Guds ära Här finns berättelser om svek, mord och krig sida vid sida med finstämda historier om kärleken som övervinner allt. Kungariken erövras och återerövras. Trolöshet och hat är oupplösligt förenade med förlåtelse och försoning.

Judar, kristna och muslimer räknar alla Abraham från Ur som sin andliga urfader, han är den första stora gestalten vi möter i Gamla Testamentet. Bibelns centrala teman, i grunden sprungna ur judisk-kristna erfarenheter, har för övrigt mycket gemensamt med de andra stora världsreligionerna som den gyllene regeln att bemöta andra såsom vi själva vill bli bemötta, liksom en tro på ett liv efter döden.
Under historiens gång har Bibeln inspirerat till storslagen konst och musik. De praktfullt illustrerade texterna från de medeltida klostren var undantagslöst bibeltexter. Michelangelos magnifika fresker i Sixtinska kapellets tak i Vatikanen i Rom är en enastående vision i bild av Bibelns berättelser, från skapelsen till domedagen. Kompositörer i alla tider har i oratorier, passioner, mässor, operor och andliga sånger inspirerats av Bibeln. Till och med vårt vardagsspråk är fyllt av bibliska uttryck.

Ändå är Bibeln för många, kanske de flesta, i Sverige idag en otillgänglig bok. Illustrerad bibel med sina vackra bilder, kartor, verk från de gamla mästarna, historiska föremål och fotografier är ett sätt att ändra på det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Illustrerad bibel : återberättad och förklarad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Astrid , 25 mars 2014

  Annorlunda Bibel. Lättillgänglig, överskådlig och ger mycket kunskap. Utöver bibelkunskap så ger verket mycket allmänbildning i bibelkunskap och historia som håller på att gå förlorad. Intressant även för den yngre läsaren. Läs den, låt den ligga framme som "coffeatable" bok!

 2. Illustrerad Bibel
  Ingrid, 18 mars 2014

  Jag tycker att det är en otroligt vacker, instruktiv och heltäckande bok om Bibeln.
  Jag som i stort sett är okunnig om innehållet blev helt begeistrad,

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Michael Collins