Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2012-08-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Anger
Dimensioner
215 x 145 x 22 mm
Vikt
490 g
SAB
Hce
ISBN
9789113043593

Ånger

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-08-28

Slutsåld

Hans Larsen är 72 år då han kommer ut ur fängelset. Under hela sin tid som inlåst har han haft ett oöppnat brev från dottern. Nu läser han det. Trots att han får veta att dottern Marianne bor i samma stad med sin dotter beslutar han sig för att det bästa han kan göra är att hålla sig undan. Han tänker att hon har det bättre utan honom.

Så träffar han oväntat en kvinna och flyttar in i hennes stora villa. Livet leker, han upplever en ny vår, ser på framtiden med tillförsikt. Dottern vet däremot inte ens om att han blivit frisläppt. Men en dag tar nyfikenheter över och Hans ber en man spionera på dottern och barnbarnet. Utan att han vet om det har hans dotter börjat lägga ihop ett och ett - snart rör de sig i cirklar som kommer allt närmare varandra. Kanske finns där en väg till försoning och kanske göms där ett litet mirakel i vardagen.

"Sveriges bäste författare är norrman. Roy Jacobsen skriver berättelser som lämnar läsaren med tankar, frågor. Med gestalter som aldrig lämnar läsaren. Den som inte berörs djupt i sitt hjärta bör kontakta en kardiolog."
Torbjörn Flygt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ånger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Efter att suttit i fängelse i tio år släpps 72-årige...
    Kristina Simar, 23 april 2013

    Efter att suttit i fängelse i tio år släpps 72-årige Hans Larsen ut. Hans dotter Marianne bor med sin dotter Greta i samma stad, men Hans bestämmer sig för att inte kontakta henne. Han tänker som så, att hon vill väl ändå inte ha någon kontakt med mig. Han förälskar sig i den nyblivna änkan Agnes och flyttar in i hennes stora villa.
    Parallellt med Hans berättelse får vi möta hans dotter Marianne och hennes dotter Greta. Marianne tror att fadern ska sitta inne ett par år till och har inga ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ånger