Att gå i pension är ingen barnlek (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2012-06-18
Förlag
Norstedts
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Dofg
ISBN
9789113043609
Att gå i pension är ingen barnlek (häftad)

Att gå i pension är ingen barnlek

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-06-18
186
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Är det verkligen så underbart eller så hemskt, som det sägs, att gå i pension? Vad innebär det att stå inför en av livets stora förändringar, och hur påverkar det vår identitet och självbild?

Oavsett vilket arbete vi har, var i landet vi bor och vare sig vi är 55 år eller 75, möter vi en ny tillvaro när vi går i pension. Ulla Holm, som är docent i pedagogik, leg. psykolog och leg. psykoterapeut, tar upp dessa frågor ur ett psykologiskt perspektiv. I boken presenterar hon aktuell forskning och psykologiska teorier som berör pensioneringen. Författaren har också intervjuat människor som ska gå eller redan har gått i pension. Genom deras berättelser växer bilden fram av vad de har att konfronteras med och vilka rädslor och hot, förhoppningar och lättnader de upplever inför att avsluta sin yrkesverksamma tid. De har valt olika strategier för att hantera den nya tillvaron och för att utveckla en ny social roll och självbild.

Boken vänder sig också till närstående till pensionärer och till den som arbetar med personalfrågor. Syftet är att öka förståelsen för olika reaktioner, som man upptäcker hos sig själv och andra. Förhoppningen är att boken ska vara en hjälp för den som står inför en av livets sista stora förändringar, pensionen.

Ulla Holm är docent i pedagogik, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Hon är verksam som forskare, psykoterapeut och handledare samt som utbildare för olika yrkesgrupper inom vårdområdet, företag och myndigheter. Hon har tidigare utgivit Det räcker inte att vara snäll (1995) och Empati. Att förstå andra människors känslor (2001).

www.norstedts.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att gå i pension är ingen barnlek
  2. +
  3. Leva livet hela livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leva livet hela livet av Bodil Jönsson, Maj Rom (inbunden).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Holm