Bröllopsfixaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2012-05-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ingela Jernberg
Originaltitel
The Matchmaker
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789113044026
Bröllopsfixaren (pocket)

Bröllopsfixaren

(27 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2012-05-16

Slutsåld

"Det finns inget skönare i denna värld än ett lyckat äktenskapsmäkleri." Emma Woodhouse i Jane Austens roman Emma.

"Maggie Ryan tyckte att hon hade parat ihop saker och ting hela livet. Från enkla saker som sockor och underkläder i lådor och tvättkorgar, dukningar och menyer, kläder, möbler och gardiner till val som krävde större eftertanke. Det var att sammanföra människor som var Maggies egentliga talang, och det var också något som hon gjorde gärna och ofta. Hon log när hon tänkte på dagens stora söndagslunch då hon skulle samla familj och vänner kring sitt snudd på antika matsalsbord."

Maggie Ryan rår inte för det! Hon kan inte låta bli att para ihop olika personer eller matcha saker. Eftersom hon har tre snygga och smarta döttrar som fortfarande är singlar så bestämmer hon sig för att skrida till verket och försöka sammanföra dem med någon passande partner. Men hennes projekt visar sig mycket svårare än hon först trodde.

Äldsta dottern Grace har givit upp hoppet om att träffa en vettig kille efter en lång rad olyckliga kärleksförhållanden, och inriktar sig i stället på sin karriär. Mellandottern Anna tror inte att hon ska hitta någon som kan leva upp till hennes romantiska ideal. Var hitta en romantiker i vår cyniska tid?
Yngsta dottern Sarah är ensamstående mor med sin lilla dotter Evie och har inte någon tid över för drömmar om vare sig kärlek eller svärmeri.

Som den irländska mor hon trots allt är, tänker Maggie Ryan inte låta sig nedslås. Hon ska minsann se till så att döttrarna får de där förbaskade ringarna på sina fingrar. Hela projektet tar en oväntad vändning när den ogifte ungkarlen Mark McGuinness blir granne med familjen Ryan. Ett tillfälle som genast måste utnyttjas!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bröllopsfixaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bröllopsfixaren av Marita Conlon-Mckenna är en mycket...
    Annika S., 2 maj 2013

    Bröllopsfixaren av Marita Conlon-Mckenna är en mycket lättläst bok.
    Charmig och skriven med värme. Bitvis riktigt underhållande. Trots det dras betyget ner av den
    förutsägbara i berättelsen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bröllopsfixaren