Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-03-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113044743
Innan floden tar oss (e-bok)

Innan floden tar oss (e-bok)

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-03-19

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sofia och Janne packar väskorna för att bosätta sig utomlands. Sofia har höga ambitioner för sitt nya jobb som biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka, huvudstaden i Bangladesh. Janne ställer motvilligt in sig på att vara medföljande man och ta hand om hem och barn. Samtidigt mördas en ung kvinna, Mukta, av sin man i en liten by långt ute på landsbygden. Hennes småsystrar flyr till Dhaka för att undvika att giftas bort med åldrande män. Mötet med verkligheten i Dhaka blir lika omtumlande för svenska Sofia och Janne som för flickorna från byn. Deras förutsättningar är helt skilda men var och en drivs av sin övertygelse, sina mål och drömmar. Berättelsen synliggör en värld med festande diplomater, magra textilarbetare och svenska småbarnsfamiljer. En värld där karriärister och idealister samsas runt samma pool och där terrorism och tennismatcher präglar vardagen. En stark och spännande skildring som på samma gång berör svåra frågor som de mer vardagliga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Innan floden tar oss. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Verklighetstrogen beskrivning av miljö mm
  Claes Nordfeldt, 13 april 2019

  Då jag själv levt ett kosmopolotiskt liv kunde jag kpmnstatera att författaren lyckades mycket väl med skildring av alndet, miljön och de olika utstationerade personerna.
  Handlignen högst realistisk och bitvis mycket spännande.

 2. Biståndsvärldens gråskala
  Morran (Medvägaskogen), 29 maj 2017

  Allt är verkligen inte svart eller vitt när man pratar om mutor och bistånd. Helena Thorfinn öppnar ögonen för att verkligheten innehar gråskalor. Ministern i Sverige påpekar att vi har en nollvision när det gäller korruption och att svenskt bistånd dras in vid oegentligheter. Efter att ha läst boken med stort intresse så har mina ögon öppnats för en mer komplicerad uppfattning om rätt eller fel när det gäller att bistå fattiga i utvecklingsländer.
  Mycket bra skriven bok och kunnig, ins... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Thorfinn

 • Den som går på tigerstigar

  Helena Thorfinn

  Det har blivit dags för Sofia och Janne att återvända till Dhaka efter semestern i Sverige. Ett terrorattentat har under sommaren inträffat på ett av de ställen familjen brukar besöka och de kommer tillbaka till en förändrad och chockad stad. Sofi...