Det andra könet (storpocket)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
881
Utgivningsdatum
2012-06-13
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Översättare
Åsa Moberg-Boije, Adam Inczèdy-Gombos
Originaltitel
Le deuxième sexe
Dimensioner
210 x 135 x 50 mm
Vikt
880 g
ISBN
9789113045337
Det andra könet (storpocket)

Det andra könet

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2012-06-13
169
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det andra könet Kan levereras innan julafton
Simone de Beauvoirs sakliga, tankeväckande och roliga uppgörelse med manssamhällets alla myter om kvinnan utkom 1949. Idag har hennes bok om kampen för kvinnlig frigörelse och likaberättigande blivit en efterfrågad klassiker, en ständig inspirationskälla för den moderna feminismen och för alla som reflekterar över frågor om kön och könsskillnader.

Denna utgåva presenterar den oavkortade texten på svenska. Den nya, fullständiga översättningen är frukten av ett intensivt samarbete mellan översättarna Adam Inczèdy-Gombos och Åsa Moberg och fackgranskaren Eva Gothlin, internationellt erkänd expert på Beauvoirs tankevärld, som också skrivit ett belysande förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det andra könet
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det andra könet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs läs läs
  Sandra , 22 oktober 2021

  Revolutionerande, nyanserande, kultförklarad med rätta, viktig, ständigt aktuell, allt. Läs, ha den hemma och bli påmind om att kampen för kvinnans rättigheter är en ständigt pågående process som inte stannar upp; vilket i sig är en påminnelse som stöttar mig och många andra som hoppas se en fortsatt progressiv och jämlik samhällsförändring.

 2. Det andra könet
  Veronica Cadji, 3 mars 2014

  Boken är fantastiskt. Simone de Beauvoir tar upp en annorlunda vinkling på varför skillnaden mellan män och kvinnor finns och en potentiell orsak till kvinnans underordning till mannen. Det är en tjock bok men man kan lätt följa med i varje avskilt kapitel. Litteraturen är skriven både filosofiskt tillika historiskt och den kan läsas av alla. Jag rekommenderar den varmt! Som personlig läsning eller som en gåva.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Simone De Beauvoir