Sommaren utan män (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2012-07-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulla Roseen
Originaltitel
The Summer without Men
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce,813.54
ISBN
9789113045528

Sommaren utan män

(23 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-07-11

Slutsåld

"En tid efter det att han hade yttrat ordet paus blev jag galen och hamnade på sjukhus. Han sa inte Jag vill aldrig se dig mer eller Det är slut, men efter trettio års äktenskap räckte det med paus för att förvandla mig till en galning vars tankar exploderade, rikoschetterade och krockade mot varandra likt popcorn i en mikrovågsugn."

När Mia Fredricksens make Boris meddelar att han behöver tid för sig själv rasar hennes tillvaro samman. I själva verket har han förälskat sig i en tjugo år yngre arbetskollega. Mia beslutar sig för att återvända till sin hemstad för att hålla en poesikurs för tonåringar under sommaren. I mötet med de sju flickorna - i den mödosamma brytpunkten mellan barn och vuxen - och med sin egen åttiosjuåriga mor och hennes väninnor De Fem Svanarna på äldreboendet får Mia nya perspektiv på kvinnors historia i allmänhet och sin egen i synnerhet. Dessutom dyker en viss Mr Nobody upp under dessa omtumlande sommarveckor.

Sommaren utan män är en ny roman av Siri Hustvedt, som fick sitt genombrott med Vad jag älskade. Med humor, ilska och sorg ger hon sig i kast med vad som skiljer människor och råttor åt, vad som skiljer kvinnor och män åt, vem som egentligen "upptäckte" klitoris och varför den kvinnliga orgasmen har setts som ett problem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sommaren utan män. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En alldeles underbar skriven bok om de stapplande...
  Mattias Ljungberg, 19 september 2013

  En alldeles underbar skriven bok om de stapplande stegen på väg genom ett sammanbrott som leder till ett bättre liv.

 2. Den här boken fick jag inte kläm på alls. Jag kämpade...
  Lena N, 2 juli 2013

  Den här boken fick jag inte kläm på alls. Jag kämpade mig igenom hela för att jag tänkte att snart måste det ju börja gå lättare. Det gjorde det inte för mig.

 3. Bitvis både intressant och spännande. Tyvärr är...
  Anna W, 13 maj 2013

  Bitvis både intressant och spännande. Tyvärr är författaren allt för pretentiös, och de långa och akademiska utläggningarna blir för många, långa och tråkiga. Man tappar helt enkelt intresse och den röda tråden i berättelsen, synd!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Siri Hustvedt