1Q84 : tredje boken - oktober-december (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
1Q84 (del 3)
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2012-09-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
1Q84-3
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
268 g
SAB
Hce,895.635
ISBN
9789113045559

1Q84 : tredje boken - oktober-december

(58 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-09-03

Slutsåld

"Murakami blandar Raymond Chandler med Kafka och Alice i Underlandet till någonting helt annorlunda som förnyar romankonsten liksom hos Thomas Pynchon och Don DeLillo fast kanske ännu mer egensinnigt än så. Man får hoppas att han inte anses vara för lekfull för att få Nobelpriset." Johan Dahlbäck, GP

Enbart den här världen kanske inte räcker till. Oktober-december 1984. Ushikawa är en erfaren och nitisk utredare som med sitt tålamod och rationella tillvägagångssätt kan spåra nästan vem som helst. När han får i uppdrag att leta rätt på den försvunna Aomame går han sin egen väg och blir allt djupare indragen i den egensinniga och oförutsägbara värld som är 1Q84.

Under tiden dras Tengo och Aomame genom osynliga trådar allt närmare varandra, utan att riktigt förstå vad det är som pågår. De två månarna på himlen utövar ett starkt inflytande över dem och tycks styra deras tankar och rörelser. Den magiska men kortvariga beröring de en gång upplevde som barn är efter tjugo år på väg att utveckla ett alldeles eget liv.

1Q84. Tredje boken är fortsättningen på Haruki Murakamis största litterära satsning någonsin. Den utmanar vår uppfattning om sanning och tid - och vad som egentligen kan rymmas i en berättelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av 1Q84 : tredje boken - oktober-december. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tredje delen är kanske inte vad du förväntar dig
  BokMalin, 11 februari 2014

  Hela trilogin av Murakami är fantastisk. Dock tycker jag inte den tredje delen riktigt lever upp till nivån på de två första böckerna. Den driver berättelsen lite för långsamt, kanske är det den tredje personen i berättelsen som förändrar det växelvisa berättandet i de två första delarna? Hursomhelst är det ändå en mycket bra bok och ett värdigt avslut.

 2. Det gäller att dela upp läsningen i lagom portioner så...
  Lisbeth Candow, 3 juni 2013

  Det gäller att dela upp läsningen i lagom portioner så man inte kommer till slutet för snabbt. En oerhört fascinerande och välskriven trilogi av Haruki Murakami. Är inne på slutet i tredje delen och det är med sorg jag konstaterar att min färd genom 1Q84 snart är slut. Med risk för separationsångest - läs!

 3. 1Q84
  Bokälskaren, 24 september 2012

  I den tredje och sista boken i trilogin 1Q84 vrids verkligheten och upplevelsen av den ytterligare ett par varv. Vad är egentligen verkligt? Kan vi utgå ifrån att våra medmänniskor lever i samma värld som vi själva gör, eller finns de där små, små skillnaderna? Har du en eller två månar på din himmel? Eller kanske ingen, eller tre??

  Jag fullkomligt älskar hela 1Q84-trilogin; för varje bok märks de där skevheterna liiite tydligare. Men hur ska man kunna veta om andra upplever samma sk... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Haruki Murakami