Fjällgraven (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 3)
Inläsare
Niklas Falk
Utgivningsdatum
2012-10-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
125 x 140 x 6 mm
Vikt
55 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789113046006
Fjällgraven (mp3-skiva)

Fjällgraven

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva Svenska, 2012-10-29

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln. Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början.

Det blir en mycket svår uppgift. Två av de döda är ett holländskt par som rapporterades försvunna hösten 2003. Men de andra fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt pekar på att de hamnat i graven samtidigt. De enda familjer som skulle kunna stämma överens med de övriga kropparna i fjällgraven försvann tidigare eller senare och långt från Jämtland.

Och så var det den där singelolyckan några mil därifrån, samma vecka som holländarna måste ha försvunnit. En amerikansk kvinna i hyrbil, tydligen med falska id-handlingar.

Det finns mycket i historien som inte stämmer och utredningen riskerar att gå i stå.

Samtidigt undersöker en tv-journalist en så kallad asylavvikelse, två afghanska flyktingar som enligt myndigheterna gick under jorden sommaren 2003. Den enes fru har aldrig trott att hennes man skulle kunna lämna sin familj och har kontaktakt tv-journalisten. När han börjar gräva i ärendet visar det sig att Säpo varit inblandad i utredningen, som därför är hemligstämplad med hänsyn till rikets säkerhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjällgraven. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Denna bok är mycket svår att lägga ifrån sig har läst...
    charina selahn, 3 juni 2013

    Denna bok är mycket svår att lägga ifrån sig har läst de två tidigare och denna håller samma höga klass. Huvudpersonen bjuder på den härligt annorlunda karaktären som gör att man ibland sitter och småler samtidigt som det också finns en dyster underton till varför att blir som det blir. Familjerelationer kan vara svåra och i denna bok vet inte ens alla iblandade om att det finns relationer.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fjällgraven