Fjällgraven (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (370.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sebastian Bergman (del 3)
Inläsare
Niklas Falk
Utgivningsdatum
2012-10-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113046013
Fjällgraven (ljudbok)

Fjällgraven Ljudbok

(88 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2012-10-10

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln. Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början.

Det blir en mycket svår uppgift. Två av de döda är ett holländskt par som rapporterades försvunna hösten 2003. Men de andra fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt pekar på att de hamnat i graven samtidigt. De enda familjer som skulle kunna stämma överens med de övriga kropparna i fjällgraven försvann tidigare eller senare och långt från Jämtland.

Och så var det den där singelolyckan några mil därifrån, samma vecka som holländarna måste ha försvunnit. En amerikansk kvinna i hyrbil, tydligen med falska id-handlingar.

Det finns mycket i historien som inte stämmer och utredningen riskerar att gå i stå.

Samtidigt undersöker en tv-journalist en så kallad asylavvikelse, två afghanska flyktingar som enligt myndigheterna gick under jorden sommaren 2003. Den enes fru har aldrig trott att hennes man skulle kunna lämna sin familj och har kontaktakt tv-journalisten. När han börjar gräva i ärendet visar det sig att Säpo varit inblandad i utredningen, som därför är hemligstämplad med hänsyn till rikets säkerhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fjällgraven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och välgjord story!
  -, 21 maj 2022

  En bra bok, väl värd att lyssna på! Hjort och Rosenfeldt fångar dig.

 2. Bra serie
  -, 10 juni 2019

  Bestämde mig för att lyssna på dessa böcker i följd och det är enormt spännande att följa gänget i boken.
  Hur lögner målar in människor i hörn och hur sanningen släpper dem fria. Älskar författarnas genomtänkta spänning emellan varje bok. Alla frågor man vill få svar på mm. Det är minst lika spännande som de mordgåtor de löser tillsammans. Bra bok serie.

 3. Ojoj nu händer det grejer
  Storyteltips, 13 mars 2019

  Väldigt spännande, psykologisk samtidigt som polisiär det är mycket som blandas i en å samma bok. Den blir aldrig tråkig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna