Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2013-04-29
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
197 x 146 x 30 mm
Vikt
590 g
SAB
Dofa
ISBN
9789113046235
Leka för livet (inbunden)

Leka för livet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-04-29
201
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Barnläkaren, författaren och debattören Lars H Gustafssons Leka för livet är en personligt skriven bok om lekens ursprung och betydelse och om vad som händer med leken när den möter livets allvar.

Varför leker vi? Vart tar leken vägen när vi blir vuxna? Vilka hot mot leken finns idag och vad händer om vi förlorar förmågan att leka? Kan vi återerövra den förmågan, och hur gör vi då? Kan leken hjälpa oss att stå ut och överleva i svåra stunder?

Författarens egna minnen, iakttagelser och reflektioner blandas med samtal han haft med jazzmusikern Georg Riedel, barnboksförfattaren Stefan Casta, bildkonstnärerna Ingrid Falk och Gustavo Aguerre och många fler, mer eller mindre kända, i olika åldrar och med olika bakgrund. Några bidrag har också kommit skriftligt, ett par från högst oväntat håll. Kanske kan man säga att författaren lekt sig fram. Som läsare inbjuds man till reflektion över egna erfarenheter och till att använda sin egen fantasi.

Boken är en stark plädering för lekens nödvändighet i våra liv, och slutkapitlet är ett brandtal till den fria lekens försvar.

Leka för livet är ett måste för alla som möter barn och ungdomar, som föräldrar, mor- och farföräldrar eller i sina arbeten. Men också för den som funderar över vart leken, skapandet och kreativiteten tog vägen i deras eget liv och över vilka möjligheter det finns att på nytt bli en lekande människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leka för livet
  2. +
  3. Jag törs inte men gör det ändå: om barns välmående och självkänsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag törs inte men gör det ändå: om barns välmåe... av Martin Forster (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Leka för livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Våra Barn
    Yvonne Margareta Englund, 7 februari 2015

    Barnens omedelbara närvaro-njut av barnet-de växer så snabbt. Gläds med dem-att få vara i vardagen och upptäcka deras livslust och förmåga att se vad livet skall innehålla, av glädje lust och kärlek.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars H Gustafsson