Sommarens bästa pocketerbjudande
Efter mörkrets inbrott (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2012-12-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
Afutadaku
Dimensioner
178 x 109 x 16 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789113047881
Efter mörkrets inbrott (pocket)

Efter mörkrets inbrott

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2012-12-11
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Murakamis hypnotiska kortroman från 2004 utspelas under en natt i Tokyo. Filmisk och gastkramande.

Eri och Mari är systrar och befinner sig på olika sidor om natt och dröm. Eri tycks inte kunna vakna där hon ligger i sängen. Mari tycks tvärtom inte kunna sova. Efter mörkrets inbrott stöter hon på den unge jazztrombonisten Takahashi som hävdar att de träff­ats tidigare. Under de följande timmarna möter hon också en kvinnlig före detta brottare som nu jobbar som nattportier på ett hotell med skamfilat rykte samt en kinesisk prostituerad som på samma hotell blivit brutalt misshandlad av en affärsman. Fram till gryningen möts deras vägar gång på gång och deras hemligheter tycks dra dem allt närmare varandra. Kan det vara så att Eris skrämmande sömn har något med affärsmannens brott att göra? Vad händer om Eri äntligen vaknar, kommer hennes syster då att somna?

Efter mörkrets inbrott är ett suggestivt och filmiskt drama som blandar tid och rum i en närapå metafysisk utforskning av människans psyke. Ingen annan än Murakami hade kunnat skriva denna roman präglad av hans helt egensinniga humor och psykologiska skärpa.

?I motsats till många andra Murakamigestalter är de två huvudpersonerna i Efter mörkrets inbrott långt ifrån passiva deltagare. Natten må förmörka deras dagliga rutiner, men släcker knappast Murakamis suggestiva kamerablick. ? Det här är jazzprosa med stil!?
The Los Angeles Times Book Review
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Efter mörkrets inbrott
 2. +
 3. Fågeln som vrider upp världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Efter mörkrets inbrott. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Murakami
  Torbjörn Johansson, 21 februari 2018

  Denna författare fortsätter att förundra mig. Hans skicklighet att skapa parallella universum som känns naturliga trollbinder. Ett måste i var läsares bokhylla

 2. Vacker språk
  bonadea, 21 maj 2017

  Min första bok av Haruki Murakami men absolut inte den sista. Vilken språk och den är skriven på ett annorlunda sätt, man känner sig som en besökare som tittar in genom ett fönster och får betrakta vad som händer på andra sidan.

 3. Riktigt bra, som vanligt, av Haruki
  Fredrik Nilsson, 11 juli 2016

  När jag köpte denna bok så var det med avstamp i "jag tror det är dags att läsa en bok av Haruki Murakami igen". O så blev det som en händelse att jag köpte denna. Jag har läst några böcker av honom innan, men jag får nog säga att den här kanske jag skulle säga delar förstaplatsen med någon av de andra. Den utspelar sig en natt, den är kanske, eftersom den är just så bra, lite i kortaste laget, man vill ju ha mer av något bra liksom. I alla fall det som jag känner avviker lite från tidigare b... Läs hela recensionen

 4. Tycker om språket och karaktärerna. Ett behagligt...
  Sofia , 27 juni 2013

  Tycker om språket och karaktärerna. Ett behagligt tempo i boken. Man ser bilderna framför sig som i en film. Filosofisk och poetisk, många bra citat!

 5. Murakami är helt fantastiskt skicklig, har helt sitt...
  Ylva Nilsson (Hägersten), 22 maj 2013

  Murakami är helt fantastiskt skicklig, har helt sitt eget sätt att skriva. Man blir helt hjälplöst fångad av hans böcker.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Efter mörkrets inbrott