Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2013-01-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eva Haskå
Originaltitel
Minding Frankie
Dimensioner
180 x 111 x 20 mm
Vikt
221 g
SAB
Hce
ISBN
9789113047898

Allt för Frankie

(55 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket, Svenska, 2013-01-11
60 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Allt för Frankie dyker den beskäftiga amerikanskan Emily Lynch upp som en senkommen ättling till Jane Austens Emma Woodhouse, den rika och sysslolösa familjeflickan som fördriver tiden med att lägga sig i sina vänners och släktingars liv och gifta bort dem med varandra.

Emily kommer till Irland för att söka sina rötter och hamnar hos sin farbror och faster på St Jarlath's Crescent i Dublins förorter. Precis som Emma sätter Emily igång med att styra och ställa och lägga sig i sina släktingars liv och inte nog med att de låter henne hållas: de blir rent av tacksamma! Emily får minsann att göra, för farbror Charlie har precis blivit uppsagd från sitt jobb som portier på det stora hotellet, faster Josie orkar inte med takten i kexfabriken längre men värst av allt har kusin Noel det. Han smygsuper för att klara av tristessen i vardagen och har precis fått veta att han ska bli far, resultatet av ett one-night-stand som gick i rusets tecken. Stora problem att tackla för någon som precis fyllt 35 år men som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa.

Med sin amerikanska inställning får Emily saker och ting att börja hända. Tack vare henne skriver Noel in sig hos AA, börjar studera på kvällstid och bestämmer sig för att flytta hemifrån för att uppfostra dottern Frankie på egen hand. Men vägen fram till nykterhet, yrkesutbildning och föräldraskap blir naturligtvis inte spikrak och vi får följa Noels mödosamma kamp när han stångas med oförstående och fördomsfulla socialarbetare och misstänksamma arbetsgivare samtidigt som han försöker pussla ihop sitt liv som ensamstående förälder.

Till sin hjälp har Noel förstås Emily och föräldrarna men också ett helt batteri av grannar och vänner från St Jarlath's Crescent som vi känner igen från tidigare Binchy-romaner: sjukhusprästen fader Flynn, nyutexaminerade läkaren Declan Caroll, cateringkvinnan Katie Scarlet och många fler. Ett särskilt hjärteknipande porträtt blir det av Stella Dixon, den unga kvinnan som är mor till Noels barn och som lider av obotlig cancer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt för Frankie
 2. +
 3. Vinter i drömhuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinter i drömhuset av Maeve Binchy (pocket).

Köp båda 2 för 123 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Allt för Frankie. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Binchy - som väntat
  Ulla, 4 maj 2015

  Har läst de flesta av hennes böcker och inte blivit besviken, inte nu heller. Hon skriver bra och man vill fortsätta att läsa.

 2. Jag levde med alla de inblandade................

  Jag har läst nästan alla hennes böcker - och hon var en sagolik berättare och människoskildrare. Även i boken om Frankie återkommer en del av hennes tidigare personer - och platser- som hon har skrivit om och de passar in..........

  Alla dessa lite udda människor i boken, som jag retar mig på, har något gott i sig.Den försupne, de överdrivet snåla,men också de snälla och hjälpsamma - dom är fina människor på sitt sätt.
  Det är många personligheter att hålla reda på, men den blir i... Läs hela recensionen

 3. Allt för Frankie

  Trevligt med parallella karaktärer som knyts ihop till en enhet.
  Även om vi förstår hur det kommer att gå vill man ändå fortsätta att läsa. Det kan ju ta en oväntad vändning. Enkelt att leva sig in i karaktärerna, alla har sin personlighet.
  Bra med korta kapitel för den som reser kommunalt.
  Har rekommenderat boken till vänner.

 4. Mycket läsvärd och annorlunda bok. Maeve Binchy kunde...
  Kickie, 5 november 2013

  Mycket läsvärd och annorlunda bok. Maeve Binchy kunde konsten att beskriva människor och platser så man såg framför sig hur de och det såg ut. Den rekommenderar jag varmt.

 5. Dessa fantastiskt trevliga irländare! Denna...
  Birgitta Nilsson, 5 augusti 2013

  Dessa fantastiskt trevliga irländare! Denna underhållande bok med alla olika karaktärer skulle kunna bli en riktig feel-good-film, naturligtvis inspelad i Irland.

 6. Även om Maeve Binchy inte skriver fin litteratur utan...
  Humlan , 30 juli 2013

  Även om Maeve Binchy inte skriver fin litteratur utan snarare historier som lämpar sig för tidiga mornar på bussen där det inte krävs större engagemang så uppskattar jag hur hon beskriver sina karaktärer och fram för allt, hur historierna vävs ihop till en helhet. Människoöden, personligheter, glädje och sorg i det vardagliga livet. Ingen är för oviktig och ingen detalj är för oviktig för att flätas samman i en personlighet. Det är underhållande i sin enkelhet.

 7. Älskar Binchy, har läst alla böcker. Hon kommer att...

  Älskar Binchy, har läst alla böcker. Hon kommer att saknas av mig, nu när det inte kommer fler böcker.
  Tycker om den Irländska miljön.

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Allt för Frankie