Norstedts stora bok om segling (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2013-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Caroline Sylvan, Louise Kruuse af Verschou
Originaltitel
Seilerboka
Medarbetare
Klann, Magne (foto) / Bordal, Öyvind (foto)
Dimensioner
255 x 210 x 35 mm
Vikt
1544 g
SAB
Prcda
ISBN
9789113048215
Norstedts stora bok om segling (kartonnage)

Norstedts stora bok om segling

(3 röster)
Kartonnage Svenska, 2013-03-01
389
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Segling har blivit enklare och mer tillgängligt än någonsin tidigare. Det vimlar av bra begagnade båtar på marknaden som man alls inte behöver vara miljonär för att köpa och voilà så har man en fritidssysselsättning och semesteraktivitet som hela familjen kan delta i.

Utvecklingen av elektronik, segel och säkerhetsutrustning ökar tillgängligheten ytterligare. Ambitionen bakom Norstedts stora bok om segling är att öppna upp sporten för nya seglare och att göra det roligare för dem som redan är seglare. Att utvecklas som seglare ökar både seglingsglädjen och säkerheten ombord.

På grund av det rikliga materialet har författarna i varje kapitel avskiljt det grundläggande från det lite mer krävande, det som vänder sig till erfarna seglare och kappseglare. Innehållet sträcker sig allt från grundläggande begrepp som navigation och manövrering av båt till segel- och riggtrim och segling i hårt väder. En egen sektion om jollesegling, både för nybörjare och rutinerade seglare, samt djupgående om kappsegling, även för erfarna kappseglare.

Kan du det som står i denna bok har du kommit långt både som semesterseglare och som kappseglare. En bok att växa med och som fortsätter att utveckla läsaren som seglare en lång tid framöver.

De norska upphovsmännen har båda bakgrund som kappseglare och senare journalister, författare och fotografer med inriktning på segling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Norstedts stora bok om segling
 2. +
 3. Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap för Förar- och Kustskepparintyget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fritidsskepparen : navigation och sjömanskap fö... av Sten Ramberg, Bengt Utterström (häftad).

Köp båda 2 för 730 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Trimma rigg och segel : segla snabbare, säkrare och mer bekvämt

  Magne Klann, Öyvind Bordal

  En vältrimmad segelbåt seglar inte bara fortare - den kränger mindre och är bekvämare och bättre balanserad. Slitage och belastning reduceras dessutom så att livslängden på dyr utrustning förlängs. Samtidigt minskar risken för skador eller rigghav...

 • Sail and Rig

  Magne Klann, Oyvind Bordal

  The complete guide on how to trim sails and tune rigging for all conditions to make the boat sail faster and safer. A well-trimmed sailing boat is not only faster - it heels less, balances better and is more comfortable. Wear and load is reduced a...