Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (6.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-06-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eva Johansson
ISBN
9789113048994
Huliganerna kommer på besök (e-bok)

Huliganerna kommer på besök E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2012-06-21

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Bennie Salazar, en åldrande före detta punkare som nu blivit skivbolagsmogul, anställer den rastlösa Sasha. Genom olika nedslag i deras liv skildras hur tid och musik formar oss människor.
Vi får möta Bennie när han försöker upprätta en relation med sin nioårige son, men också långt tidigare när han blev en del av punkscenen i San Francisco. Sashas gränslösa tillvaro skildras från medelålderns psykologdivan till en vild uppväxt i New York och Neapel.

Jennifer Egans kritikerhyllade Huliganerna kommer på besök liknar ingenting annat. Lika inspirerad av Proust som av Sopranos är det en roman som är ett rockalbum, eller ett rockalbum som är en roman. En tragedi, en komedi, en powerpointpresentation. En roman om vår tid, eller om den tid som flytt - eller med TS Eliots ord om att nutiden och dåtiden kanske är närvarande i framtiden. Vilka är de där huliganerna som kommer på besök? Varför vill de träffa oss? Vad har de egentligen att erbjuda?

Huliganerna kommer på besök belönades med Pulitzerpriset med motiveringen "en sinnrik undersökning om att bli vuxen och om att bli gammal i en digital tidsålder, en roman som visar på en hängiven nyfikenhet om hur kulturella förändringar sker i warphastighet".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Huliganerna kommer på besök. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tiden är en huligan
    Izabela Cleopatra Horn, 27 oktober 2019

    Huliganerna kommer på besök, huliganerna är tiden som besöker karaktärerna i boken.
    Riktigt bra bok som är skriven på ett speciellt sätt utan kronologisk ordning så den kan stundvis vara rörig.
    Men den berörde mig, då den fick mig själv att se tiden som en huligan. En grupp människor som under åren som går får en koppling till varandra. Vi får inblickar i drras liv under olika tidsperioder. I ungdomen när de är fulla av hopp och självförtroende, 15-20 år senare när livet har satt sin... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jennifer Egan