Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2013-04-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originaltitel
The Age of Miracles
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789113049090
En tid för mirakel (pocket)

En tid för mirakel

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-04-10

Slutsåld

Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof?

I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden?

Sällan har en bok mötts av större förväntningar än En tid för mirakel. Det har talats mycket om romanen sedan första gången den lästes av det amerikanska förlaget och på några dagar såldes rättigheterna över hela världen. Boken släpps samtidigt i Sverige och USA.

Den 23 mars 2010 inträffade ett stort skalv i Chile. Kort därefter kunde Nasa fastslå att jordbävningen som uppmätte 8,8 på Richterskalan påverkade jordens rotation och läge. Därmed förkortades dagarna med 1,26 miljondels sekund. I En tid för mirakel drabbas jorden mycket hårdare än så och det är oklart vad som är upphovet till katastrofen. Karen Walker Thompson har skrivit en spännande, vemodig och storslagen roman om människor som lever i undergångens skugga. Ett nagelbitande drama och en varm skildring om att växa upp i en värld som blir allt svårare att förstå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En tid för mirakel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk (sorglig) historia
  Mea, 30 juli 2015

  Det är nästan en paradox, hur en bok som är så ruskigt sorglig ändå kan vara så bra. Den var svår att lägga ifrån sig den och ännu svårare att recensera den utan att avslöja för mycket. Hur agerar vi när undergången är förestående?

 2. Innovativ
  Lottisen, 14 augusti 2014

  Den här boken fångade mig på ett oväntat starkt sätt. Jag köpte den i Bokus sommarrea och hade inga förväntningar alls. Kanske också därför som jag upplevde den som så bra.

  Grundhistorien, att jordens rotation saktar in, och konsekvenserna av det tyckte jag var intressanta. Jag är av den absoluta uppfattningen att det vi gör med jordklotet nu kommer att få konsekvenser. Och kanske inte riktigt de vi kan förutspå.

  Att berättaren är en elvaårig flicka bidrog till att jag fångades av berättelsen.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om En tid för mirakel