Hennes iskalla ögon (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (384.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Hammarbyserien (del 6)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2013-05-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113049908
Hennes iskalla ögon (ljudbok)

Hennes iskalla ögon Ljudbok

(41 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2013-05-10

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Väteperoxiden lösgjorde sig från färgen, frätte på ögonlockens tunna hud, sipprade in under ögonfransarna och klöste hornhinnorna med vassa naglar. Vad var det som hände, var var alla, varför var det så tyst? Känslan av att någon iakttog henne var överväldigande, och i hennes redan så mörka tankar var det inte svårt att också föreställa sig kallt stål mot hennes blottade strupe där hon satt med huvudet hängande över hårtvättstället. Eva-Lena ville skrika rakt ut, men hon blev sittande som förstenad. Skräcken hade gripit tag i henne, kramade hårt om hennes hjärta.

Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Den ena under ett besök hos hudvårdsterapeuten och den andra efter en glad kväll med väninnorna på krogen. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.

Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade och brutala konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans femton månader gamla dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin i vanlig ordning vägrar att låta sig störas av någonting. Som till exempel omvärldens och medarbetarnas åsikter. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.

Det onda ögat, den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hennes iskalla ögon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ytterligare en nagelbitare
    Anders Weber, 25 augusti 2014

    Carin Gerhardsens böcker är nästan omöjliga att lägga ifrån sig. Välskrivet och spännande från början till slut. Den här är inget undantag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carin Gerhardsen