Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (10.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-01-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113050140
Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix : Jan Olofssons galna tripp genom pophistorien (e-bok)

Han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix : Jan Olofssons galna tripp genom pophistorien E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2013-01-21

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Om du en lördagskväll i mars 1967 hade kommit in på klubben Speakeasy i London och frågat efter Jan Olofsson, hade du fått svaret "han sitter där nere mellan Clapton och Hendrix".

Han växte upp i en liten etta i Malmö, men från radion i köket kom ljud från en värld utan begränsningar. Radio Luxemburg och rock"n"roll lockade mer än pappas rörmokarjobb. Som 13-åring slog han igenom som Sveriges yngsta rockkung. Men det var inte där hans talanger låg. Som manager, spinndoktor, skivbolagsboss, fotograf och partyproffs blev han Sveriges mest kända popdoldis i London under hela 60-talet.

Han delade rum med The Beatles i Hamburg, fixade det enda svenska skivkontraktet med demonproducenten Joe Meek, var husfotograf på tv-programmet Ready Steady Go!, sågs längst fram i VIP-kön på alla Londons inneklubbar, vaknade bakis i Brian Epsteins gästrum dagen efter releasepartyt för Sgt Pepper"s Lonely Hearts Club Band, startade skivbolag och nattklubb, bjöds på köttbullar av Cat Stevens mamma och hjälpte Stikkan att lansera Abba i USA flera år innan genombrottet. Han kände alla, gjorde allt och fotograferade det mesta.

Sven Lindström, författare till den kritikerrosade biografin Att vara Per Gessle, har skrivit ett nytt och osannolikt roligt kapitel i svensk pophistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Lindström