Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-10-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Patrik Hammarsten
ISBN
9789113050164
Vanliga sökord
niel
Fredsförklaring (e-bok)

Fredsförklaring E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2012-10-30

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Det känns som att skriva passar mig som hand i handske; jag började och sedan gick det av bara farten ..."

För första gången berättar en av rockens levande legender och mest originella artister med egna ord (utan spökskrivare) hela historien om sig själv och sitt liv. Vi får följa en lysande musikkarriär, som tar sin början på 60-talet och som fortfarande är i full gång, drygt fyrtio år senare. Sommaren 2012 släpper nämligen Neil Young sitt femtioförsta album Americana. Hans memoarer är en av årets mest efterlängtade böcker, rikligt illustrerad med foton från olika skeden i livet och karriären. Ett måste för alla musikälskare!

Neil Young är en centralfigur i de senaste fyrtio årens rockhistoria och populärkultur. Han är en enastående personlighet som präglat musiken från sextiotalet med Buffalo Springfield till solokarri ärens banbrytande album som After the Gold Rush och Harvest till megabästsäljande inspelningar med Crosby, Stills & Nash, och till återkomsten som grungemusikens skyddshelgon och gudfader.

Neil Young är urtypen för den kompromisslösa artist som bara följer sitt hjärta och sitt eget huvud. I sin bok Fredsförklaring (den amerikanska titeln är Waging Heavy Peace) skriver han om sitt liv och sin musikaliska kreativitet ur ett kalejdo skopiskt perspektiv; det är en resa som sträcker sig från det snöiga Ontario till Los Angeles LSD-höljda boulevarder 1966 fram till dagens tillbakalutade och tankfulla tillvaro på Hawaii. Det är häpnadsväckande uppriktigt och slagkraftigt en blivande amerikansk klassiker.

"Jag började och sedan var det bara att fortsätta. Precis som min pappa brukade göra på sin gamla Underwood uppe på vinden. Han sa: skriv på bara, du vet aldrig vad som kan dyka upp." Neil Young
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Neil Young