Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2014-10-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
211 g
SAB
Hc
ISBN
9789113050423
Blekingegatan 32 (pocket)

Blekingegatan 32

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-10-23
63
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En roman om kvinnan som blev Greta Garbo. Belönad med Garbopriset 2014.

Det börjar i ett fattigt hem på Södermalm 1920. Greta har nyligen förlorat sin far och har fått arbete på varuhuset PUB, men längtar bara bort, till ett annat liv. Som sjuttonåring lyckas hon komma in på Dramatens elevskola, som den yngsta av teaterskolans studenter.

Vi får följa henne under denna tid, som hon senare skulle komma att kalla för sitt livs lyckligaste. En tid av välbefinnande, kamratskap och, för första gången i Gretas unga liv, en känsla av tillhörighet. En tid, också, av passionerad kärlek.

Men så inträder en total scenförändring i samma stund som mästerregissören Mauritz Stiller gör entré i hennes liv. Han både lägger världen för hennes fötter och rycker samtidigt bort henne från den värld och de människor hon känner och älskar.

Lena Einhorn är författare, filmare och regissör. Hennes senaste bok Siri (om August Strindberg och Siri von Essen) blev en stor publik- och kritikerframgång.

Några pressröster:
"En sprudlande historia Det är en bok som man läser i ett enda slurp."
Svenska Dagbladet

"Gretas dubbelhet skildras mästerligt, hon var gäckande och stark, rädd och svag på samma gång."
Expressen

"Hon drivs av lusten att berätta den andra historien: den förbjudna, den som generationer av uttolkare, filmkritiker, recensenter och forskare vägrat att kännas vid."
Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blekingegatan 32
 2. +
 3. Alias Grace

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alias Grace av Margaret Atwood (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blekingegatan 32. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok om en vanlig tjej med särskilda egenheter
  Marve, 1 mars 2015

  Det här är en intressant beskrivning av några år i en ung kvinnas uppväxt. Det är ingen skönmålande beskrivning, här möter vi personer med egenheter så både kan vara charmerande och knepiga. Jag uppfattar att det är så tillvaron kan ha tett sig i början av 1920-talet.

  För mig är det en tudelad läsupplevelse. Jag läser och läser, upplever att det är en väldigt lång bok där allt inte är relevant. Men samtidigt är det en bok jag inte kan lägga ifrån mig. Jag läser och läser och vill läsa lite till. Verkligen en bok som fastnar.

 2. En givande bok om Greta Garbo
  Kristina Simar (Jönköping), 4 februari 2015

  Precis som de två andra böckerna Lena Einhorn skrivit var denna lika fantastiskt skriven, estetisk och med vackra beskrivningar och underhållande, men ändå ganska tragisk. Greta var så hemlighetsfull hela livet, precis som jag upplevt henne under de år jag följt hennes karriär. Tror inte att någon överhuvudtaget lärde känna hennes rätta jag. Hur hade hon det med kärleken, var hon förälskad på riktigt i Mimmi Pollak, eller var de bara oerhört goda vänner? Jag älskade boken, men blev inte kloka... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Blekingegatan 32