Serafers drömmar : Stjärnan, Gryningens son (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Stjärnan, gryningens son (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2013-09-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
190 x 120 x 26 mm
Vikt
231 g
SAB
Hc
ISBN
9789113050836

Serafers drömmar : Stjärnan, Gryningens son

(10 röster)
Pocket,  Svenska, 2013-09-19

Slutsåld

Efter att nedkämpat en hel stad återvänder serafernas ledare, general Kwanzo, med sitt byte: ett grönskimrande provrör med mystiskt innehåll som han överlämnar till Dômwelds härskare och sin överbefälhavare, kung Thomasion. Uppdraget är slutfört och generalen drar sig tillbaka för att slicka sina sår, tillsammans med sin älskarinna, översteprästinnan Ghealbinë.

General Kwanzo har börjat tvivla: vad är det för sorts order de lyder? Hur många liv behöver släckas för att kung Thomasion ska få fatt i det han söker? Seraferna utgör Dômwelds slagkraftigaste vapen i såväl anfall som försvar: en bevingad elittrupp om hundra man, i det närmaste osårbara och ännu obesegrade i strid. Kwanzo behöver rådfråga sin vän och mentor doktor Cardano men ingen vet var denne befinner sig; han tycks vara spårlöst försvunnen. Tillsammans med sin handgångne man, kapten Ambrogael, och den skarpsinniga bibliotekarien Nymwë försöker Kwanzo reda ut vad som hänt doktor Cardano och samtidigt utröna vad det är kung Thomasion egentligen har i kikaren. Men väggarna har öron, Thomasion har spioner överallt och det viskas om att erövra förmågan att förutspå framtiden. Jakten har bara börjat.

Ola Wikanders Serafers drömmar har allt man kan önska av en mörk och stark fantasyberättelse och är första delen i en planerad trilogi med namnet Stjärnan, Gryningens son.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »