Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2013-03-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Per Holmer
Originaltitel
Het Achterhuis: Dagboekbrieven 12 juni 1942 - 1 augusti 1944
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
320 g
SAB
Lz Frank, Anne
ISBN
9789113050850

Anne Franks dagbok : den oavkortade originalutgåvan : anteckningar från gömstället 12 juni 1942 - 1 augusti 1944

(30 röster)  |  Läs 6 recensioner
Storpocket, Svenska, 2013-03-07
111 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Anne Franks dagbok är ett av de viktigaste dokumenten från Förintelsen.

I denna utgåva av Anne Franks dagbok återfinns dagboksanteckningar som tidigare lyfts ut av Annes far, Otto Frank. Dessa textställen utgör drygt trettio procent av boken och understryker att Anne först och främst var en tonårsflicka och en människa - inte en symbol.

Anne Frank föddes den 12 juni 1929. Sommaren 1942 gick hon och hennes familj under jorden, på flykt undan nazisterna. Anne var då tretton år och i dagboken får vi följa hennes utveckling till ung kvinna och skarpögd iakttagare av den mänskliga naturen. I augusti 1944 avslöjades gömstället. Anne Frank dog i Bergen-Belsen tre månader före sin sextonårsdag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Anne Franks dagbok : den oavkortade originalutgåvan : anteckningar från gömstället 12 juni 1942 - 1 augusti 1944. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svårt att läsa - men nödvändigt
  Torsus, 15 februari 2017

  Jag minns när jag gick i mellanstadiet när läraren började dagen med att läsa ur en bok. Det hann bli några böcker under de tre åren och en av dom var Anne Franks dagbok.

  Det väckte många frågeställningar och läraren gjorde sitt bästa för att förklara. Men än i dag är det många saker som jag känslomässigt har svårt för att ta in.

  Samtidigt så rekommenderar jag alla och envar att läsa den - för att få en påminnelse om att allt inte kan tas för givet. Mycket av det som vi gör i vår vardag kunde inte Anne göra.

 2. Virr-varr!

  Det bäste med den här boken var för-och efterord. Hade velat läsa mera om kriget, lägren ...och inte om någras toaschema osv... Det finns bättre böcker om förintelsen.

 3. Tankeväckande
  F.d. sockerfånge, 11 juni 2015

  Oerhört gripande att läsa Anne Franks dagboksanteckningar. Hennes längtan och önskan att få leva i frihet och få andas frisk luft. Det självklara att få gå på toaletten och spola när man är klar. Det självklara att få prata som vanligt och inte behöva viska hela tiden. Det mest tragiska är att man vet på förhand att hennes längtan ut till friheten aldrig skulle slå in. Läsvärd och tankeväckande!!!

 4. Har hon verkligen skrivit boken?
  Ingrid Margareta Ståhlberg, 16 februari 2015

  Mycket spännande upplevelse, på alla sätt. Anne är ju endast tretton år, kan hon ha skrivit denna bok själv.

  Mästerligt!!

 5. Läste boken i början på 80-talet då hade jag hört...
  Peter Jacobsson, Växjö, 29 augusti 2013

  Läste boken i början på 80-talet då hade jag hört mycket om att pappan hade varit o redigerad mycket i den! Tror inte på detta nu när jag läser om den! Var i Amsterdam i början av augusti o besökte Anne Franks hus och köpte boken direkt när jag kom hem! Anne Frank var en pigg o levnadsglad tjej, dom ville bli författare vid vuxen ålder! När hon beskriver familjens o judarnas situation under andra världskriget gör hon det så att man får kalla kårar! Läs denna bok den kommer att vara viktig i all framtid!

 6. En helt underbar bok om verkligheten, Anne är...
  Robert Nilsson, 26 juni 2013

  En helt underbar bok om verkligheten, Anne är verkligen duktig på att skriva. En bok man inte kan sluta läsa förrän ni når slutet. Hon vill bli författare, journalist och författare blev hon efter sin tid.

  Anne berättar klart och tydligt i boken vilka regler och krav det ställs på Judarna och vad de har att leva vidare för. Rika- fattiga, begåvade och mindre begåvade, de höll ihop och klarade sig, nästan.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Anne Franks dagbok : den oavkortade origi...