Båten i vinteride : upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-08-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Björn Peter Behrens
Originaltitel
Winterlager für Boote und Yachten
Dimensioner
235 x 150 x 20 mm
Vikt
454 g
SAB
Prc
ISBN
9789113050980

Båten i vinteride : upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2013-08-09

Slutsåld

Handbok, uppslagsbok och checklista inför vintern med en personlig kom ihåg-lista att bocka av. Upp­tagning och transport, avmastning, vård och underhåll av motor, elsystem, tågvirke, vinschar och block, rengöring och polering, samt förberedelser inför sjösättning och påmastning.

Båtar är inte bara fortskaffningsmedel utan också tekniskt avancerade idrottsredskap som kräver rätt underhåll och en och annan reparation. Lättförståeligt och med många förklarande bilder visar denna bok hur det går till att hålla båten i skick, liksom att vårda och reparera de otaliga tillbehören.

Sommarsäsongen är förstås vad som ligger båtägaren varmast om hjärtat, men det finns inget skäl till att inte känna sig mindre glad som ägare till och vårdare av båten under vinterhalvåret. Den sportiga hobbyn avslutas inte på långt när med höstens sista kryss­lag. Segling är en åretruntsport även om den hålls på sparlåga under vintern.

Seglaren har betydligt mer att tänka på inför upptagning, vinterförvaring och sjösättning, vilket gör att de flesta illustrationerna visar segelbåtar. Men allt som inte har med segel och rigg att göra stämmer även för motorbåten och dess underhåll.

Originalet är tyskt men den kunniga översättaren Peter Behrens, som själv skrivit flera böcker om båtvård, har anpassat och lagt till nya avsnitt så att innehållet stämmer överens med vi tar hand om och förvarar båtar i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Båten i vinteride : upptagning, underhåll, vinterförvaring och sjösättning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trots att jag vårdat båt i mer än 50 år så finns det...
  stellan wingne (Billdal), 2 november 2013

  Trots att jag vårdat båt i mer än 50 år så finns det en hel del som måste anses som nyttigt, om ån kanske inte helt nytt.
  En stor tillgång är översättarens egna erfarenheter och tillägg till den tyska originaltexten.
  Informationen i boken finns knappast samlad på ett och samma ställe, och frågar du dina båtgrannar så får du lika många svar som det antal du ställer frågan till!
  Denna bok blir ett måste i varje välförsett båtbibliotek.

Visa alla 1 recensioner