Uppdrag Bildt : en svensk historia (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
644
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
232 x 170 x 45 mm
Vikt
1044 g
SAB
Ka.59,Obk-ae,Lz Bildt, Carl
ISBN
9789113052366
Uppdrag Bildt : en svensk historia (inbunden)

Uppdrag Bildt : en svensk historia

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-07
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Få politiker - eller personer för den delen - väcker så många känslor som Carl Bildt. Efter Dag Hammarskjöld och Olof Palme vår i särklass internationellt mest kände statsman. Han har beskrivits som politikens rockstjärna men också som en teflonman som skickligt skakar av sig skandaler och misstag.

Journalisten Björn Häger tecknar ett sammansatt och närgånget porträtt av en av vår tids mest intressanta personligheter, som funnits i den politiska maktens centrum under snart fem decennier. Historien om Carl Bildt är också en berättelse om Sverige, från sextiotalet och fram till idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Uppdrag Bildt : en svensk historia. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Uppdrag Bildt
  Eric Forssberg, 22 december 2017

  Mycket inrtressant och jag har rekomenderat den till andra intresserade. Carl Bildt som fenomen är intressant och det är också värdefullt att få en uppfräschning av den politiska utvecklingen under de senaste decennierna.

 2. Blandat intryck
  Christian Gustavsson, 16 oktober 2017

  Första delen av boken, som ger bakgrund är bra och välskriven. Andra halvan urartar i vad som ett tydligt är författarens ogillande av Carl Bildt. Med andra ord drar det ner helhetsintrycket av boken.

 3. Boken samhällsintresserade borde orka läsa
  Boris Millgård, 7 september 2017

  "Quod licet Jovi - non licet bovi", även utan universitetsexamen - gäller även i vårt avlånga land..om man heter Carl ? Viktigast att vara berest !

 4. Välskriven nutidshistoria
  Agneta R , 4 september 2017

  Det här är inte bara en spännande och välskriven bok om Carl Bildt utan en insiktsfull skildring av svensk politik och nutidshistoria - inte minst för alla oss som glömt eller aldrig fattade hur det egentligen var med de ryska u-båtarna, den 500-procentiga räntan eller Lundin Oil. Dessutom är boken full av roliga detaljer och skön humor.

 5. Lättläst och spännande
  Tess, 3 september 2017

  En ovanligt lättläst bok om svensk politik. Har svårt att lägga ifrån mig boken även om jag vet hur det "slutar". Den är spännande skriven och hade lika gärna kunnat vara en roman, fast den handlar om en verklig person.

 6. Sämst
  Tomas C, 26 augusti 2017

  Detta är ingen biografi, det en rapport, på nära 1 000 sidor. Alla små meningslösa detaljer är också med. Hade gärna läst en bok om Carl, men detta var det värsta jag läst, efter 300 sidor gav jag upp och då hade jag hoppat över drygt 100 sidor.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Uppdrag Bildt : en svensk historia